Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

H Air Liquide, τεχνολογικός συνεργάτης στο συνέδριο Challenge Bibendum 20



Για άλλη μια φορά, η Air Liquide υπήρξε τεχνολογικός συνεργάτης στην 10η εκδήλωση Challenge Bibendum, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ρίο (Βραζιλία) από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2010. Η διεθνής αυτή εκδήλωση, που διοργάνωσε η Michelin, αποτελεί μια ευκαιρία για την παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών σε φορτηγά, λεωφορεία, αυτοκίνητα, «καθαρά» αστικά οχήματα, και, περίπου 10 τύπους οχημάτων που κινούνται με υδρογόνο, ώστε να ανακαλύψουν οι ενδιαφερόμενοι και συμμετέχοντες της εκδήλωσης τις προκλήσεις και τις καινοτομίες  για μια “πράσινη οδήγηση”.

Ο Όμιλος δημιούργησε  έναν σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου με τεχνολογία διπλής πίεσης (350 και 700 bars), έτσι ώστε οι  διάφοροι τύποι υδρογονοκίνητων οχημάτων  να μπορούν να «γεμίσουν» με στόχο, από τη μια τη διεξαγωγή διαφόρων δοκιμών και αξιολογήσεων από το εξεταστικό κέντρο Riocentro, και από την άλλη, την πραγματοποίηση αγώνων ράλλυ, όπου τα οχήματα εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις επιδόσεις τους σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Με βάση τις κατοχυρωμένες τεχνολογίες της Air Liquide αυτοί οι σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου παρέχουν στα οχήματα τη δυνατότητα να «γεμίσουν» σε λιγότερα από 5 λεπτά, υπό τις ίδιες συνθήκες όπως τα οχήματα που κινούνται με συμβατικά καύσιμα, με εύρος οδήγησης η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι τα  500 χιλιόμετρα για ορισμένα οχήματα. 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Air Liquide έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει  έναν πολύ σημαντικό αριθμό σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου. Μέχρι σήμερα έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από 40 σταθμοί της Air Liquide σε όλο τον κόσμο, γεγονός που αποδεικνύει την πρόθεση του Ομίλου να διευκολύνει όσο περισσότερο γίνεται την πρόσβαση του ευρύτερου κοινού στις καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο Όμιλος αναπτύσσει κάθε τεχνολογία που απαιτείται σε αυτόν τον τομέα, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία όλων των απαιτούμενων συνθηκών για την επιτυχημένη ανάπτυξη της ενέργειας υδρογόνου στο μέλλον.

Η Air Liquide έλαβε επίσης μέρος στις συσκέψεις που οργάνωσε η Michelin, καθώς επίσης και στο Φόρουμ με το οποίο έκλεισε η εκδήλωση Challenge Bibendum.  Το συγκεκριμένο φόρουμ συγκέντρωσε πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες, οι οποίοι αντάλλαξαν ιδέες σχετικά με τις τεχνολογικές και κοινωνικο-οικονομικές πτυχές της “πράσινης οδήγησης”. Στα πλαίσια αυτού του φόρουμ, ο Pierre Dufour, Ανώτερος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ομίλου Air Liquide συμμετείχε στην συζήτηση για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...