Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Αυτοκίνητο πόλης με την υπογραφή της F 1

Η δημιουργία του μηχανικού αυτοκινήτων Γκόρντον Μούραι,  έχει 2,4 μέτρα μήκος, 1,2 μέτρα πλάτος και  κόστος περίπου 9.000 ευρώ. Παρουσιάστηκε σήμερα στο Smith School of Enterprise and the Environment της Οξφόρδης .Ονομάζεται Τ. 25 και ο δημιουργός του αυτοκινήτου έχει μεταφέρει την τεχνογνωσία της F 1 στον δρόμο.

«Είναι μία πολύ ισχυρή κατασκευή που η σχεδίασή της έχει βασιστεί στα υλικά, την τεχνολογία και την φιλοσοφία της McLaren» μας λέει ο Μούραι. Η θέση οδήγησης στο κέντρο του αυτοκινήτου αλλά και   οι διατάξεις ελέγχου των ηλεκτρονικών συστημάτων δίνουν το άρωμα της McLarenF 1.

 Το πολύ μικρό βάρος του αυτοκινήτου που αγγίζει τα 550 κιλά  και η  πολύ χαμηλή κατανάλωση που υπολογίζεται στα 30 χλμ/λίτρο, δίνουν στο  Τ.25 την θέση  του μικρότερου, φθηνότερου, οικονομικότερου αυτοκίνητου πόλης, που έχει παράλληλα την αγωνιστική αύρα της F 1. Το «μεγαλύτερο» αδερφάκι της οικογένειας, το Τ.27 δείχνει τις «άγριες» διαθέσεις του, μπορεί να πιάσει τα 160 χλμ/ώρα... αλλά με το κόστος των 18.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...