Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωτοβουλία της INTERAMERICAN για διαμόρφωση βάσης δεδομένων για τα αυτοκίνητα


Η τεχνογνωσία της καταγραφής των οχημάτων στην Ελλάδα και της διαμόρφωσης βάσης δεδομένων με συγκεκριμένη δομή είναι το θέμα που υποστηρίζει με πρωτοβουλία της η , αξιοποιώντας την ολλανδική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούλιο η Εταιρεία διαμεσολάβησε για την οργάνωση μιας παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος από την ΑCHMEA –τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό αυτοκινήτων στην Ολλανδία, που ανήκει στον Όμιλο EUREKO όπως και η INTERAMERICAN- και της ολλανδικής υπηρεσίας αυτοκινήτων RDW, η οποία έχει υποστηρίξει διάφορες χώρες (Ρουμανία και στη Βαλτική), για τη διαμόρφωση δομημένης βάσης δεδομένων για αυτοκίνητα με χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Η INTERAMERICAN πιστεύει ότι η διάρθρωση και η χρησιμοποίηση μιας βάσης δεδομένων για τα ασφαλισμένα οχήματα θα βοηθήσει σημαντικά στο να μειωθεί ο αριθμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, να περιοριστεί η απάτη και κατ’ ακολουθία να εξυγιανθεί ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτων.

Το θέμα που αναπτύχθηκε, αναφερόταν στον τρόπο με τον οποίο οι ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν την εθνική βάση δεδομένων για τα οχήματα στην Ολλανδία, το νομικό πλαίσιο και τα οφέλη μιας ανάλογης δομής για την ολλανδική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα τα ανασφάλιστα οχήματα υπολογίζονται περί τα 500 χιλιάδες, ενώ το Επικουρικό Ταμείο των ασφαλιστικών εταιρειών που επωμίζεται οικονομικά τις συνέπειες των σχετικών ζημιών αντιμετωπίζει ζήτημα τραπεζικού δανεισμού για την κάλυψη των υποχρεώσεων του.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...