Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Bentley Continental GT - Το αυτοκίνητο των ονείρων

Bentley Continental GTImage via WikipediaΜετά από 7 χρόνια στην παραγωγή, η βρετανική φίρμα αποφάσισε να ανανεώσει το υπερπολυτελές coupeτης, τόσο σχεδιαστικά, όσο και στην καμπίνα, αλλά και στα μηχανικά μέρη. Εξωτερικά, έχει υιοθετήσει πολλά στοιχεία από την Mulsanne, με την μάσκα να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη, τα φώτα εμπρός και πίσω έχουν νέα σχεδίαση και είναι τεχνολογίας LED, ενώ βελτιωμένος είναι και ο αεροδυναμικός συντελεστής. Παρότι οι διαστάσεις έχουν αυξηθεί (μήκος 4.806, πλάτος 1.944 και ύψος 1.404 χλστ.), όπως και τα μετατρόχια, το βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 65 κιλά (2.320 κιλά συνολικά), λόγω της εκτεταμένης χρήσης υλικών ελαφρού κράματος.

Στο εσωτερικό, ποιότητα και πολυτέλεια είναι υπεράνω κριτικής. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει μεταξύ μιας πλούσιας γκάμας επενδύσεων, ανάλογα με το γούστο του. Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες, έχουν αυξηθεί προσφέροντας επιπλέον άνεση, με τα συστήματα ψυχαγωγίας με οθόνες αφής στο κέντρο του ταμπλό και τα προσκέφαλα των καθισμάτων, να βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό.

Αναβαθμισμένος είναι και ο V12 κινητήραςtwinturbo 6,0 λίτρων με τους 575 ίππους, συνδυάζοντας βενζίνη με βιοαιθανόλη (E85) για οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Παρά το βάρος του αμαξώματος, οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,6΄΄ και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 318 χλμ./ώρα.

Η Continental GT διαθέτει σύστημα τετράκινησης με το ποσοστό ροπής να είναι 40/60% εμπρός/πίσω, ζάντες 20 ή 21 ιντσών και κεραμικά φρένα. Στα μέσα του 2011 αναμένεται να παρουσιαστεί και μια νέα έκδοση με κινητήρα V8 4,0 λίτρων, ο οποίος όπως αναφέρει η Bentleyέχει μειωμένους ρύπους κατά 40% σε σχέση με τον V12.

Λουκάς Παπαλάμπρος  Monopoli.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...