Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Αυστηρά μέτρα της Τροχαίας για την ασφάλεια των μαθητών

Έτοιμη δηλώνει και η Τροχαία για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Σύμφωνα με το σχέδιο προστασίας και ασφάλειας στις μετακινήσεις των μαθητών, η Τροχαία προχωρά στη διάθεση τροχονόμων για ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, στην εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές και στην πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία. Επίσης προβλέπεται η άμεση αποκατάσταση προβλημάτων στη σήμανση και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα. 

Ποινές φωτιά περιμένουν τους παραβάτες οδηγούς των σχολικών λεωφορείων. Συγκεκριμένα προβλέπονται:

Η στέρηση άδειας κυκλοφορίας και κρατικών πινακίδων και η στέρηση άδειας οδήγησης Δ΄ κατηγορίας, καθώς και οδήγηση πέραν των 50 χιλιομέτρων από την έδρα του οχήματος (όταν υπάρχει τέτοιος περιορισμός στην άδεια οδήγησης συνιστούν πλημμέλημα.

Η παράβαση της σφαλιστικής κάλυψης του οχήματος και των επιβατών του  είναι πλημμέλημα και επιβάλεται διοικητικό πρόστιμο 1000 ευρώ, με αφαίρεση του διπλώματος και των στοιχείων του οχήματος για δέκα μέρες.

Αν δεν υπάρχει το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από ΚΤΕΟ επιβάλεται διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ και ακινητοποίηση του οχήματος.

Η μεταφορά υπεράριθμων μαθητών τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ με αφαίρεση του διπλώματος και των στοιχείων του οχήματος για είκοσι μέρες.


Η μη χρήση ζωνών ασφαλείας, μεδιοικητικό πρόστιμο 350 ευρώ με αφαίρεση του διπλώματος για δέκα μέρες, καθώς και επιβολή 5 βαθμών Ποινής Σ.Ε.Σ.Ο.

Η μη ύπαρξη της ένδειξης "ΣΧΟΛΙΚΟ" ( στο εμπρός και πίσω μέρος του λεωφορείου), με διοικητικό πρόστιμο 440 ευρώ.

Η μη ύπαρξη ζωνών ασφαλείας και έλλειψη συνοδού, στα λεωφορεία που μεταφέρουν νήπια και μαθητές δημοτικού σχολείου προβλέπει διοικητικό πρόστιμο 734 ευρώ και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για δύο  μήνες

Η μη ύπαρξη συσκευής ταχογράφου, καθώς και σκόπιμη επέμβαση στη λειτουργία αυτής τομωρείται με διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ, με αφαίρεση του διπλώματος για τριάντα μέρες, καθώς και επιβολή 5 βαθμών Ποινής Σ.Ε.Σ.Ο.

Τέλος η μη ύπαρξη φαρμακείου, πυροσβεστήρα και τριγώνου ασφαλείας προβλέπει διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ και ακινητοποίηση του οχήματος.

Να σημειωθεί ότι κατά τη σχολική περίοδο 2009-2010, από τις Υπηρεσίες Τροχαίας διενεργήθηκαν 5.579 έλεγχοι σε Ι.Χ. Σχολικά Λεωφορεία (κίτρινα) και βεβαιώθηκαν 183 παραβάσεις, καθώς επίσης και 2.735 έλεγχοι σε λοιπά μισθωμένα λεωφορεία μεταφοράς μαθητών, όπου βεβαιώθηκαν 143 παραβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...