Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Τον Δεκέμβριο στους δρόμους το ηλεκτρικό Mitsubishi i-MIEV


Στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι (τέλη Σεπτεμβρίου) θα παρουσιαστεί η τελική έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου της Mitsubishi με την ονομασία i-MIEV.

 Το αυτοκίνητο που έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγους μήνες ακόμα και στην Ελλάδα (για διαφημιστικούς λόγους) φέρει αλλαγές προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στα «στάνταρ» που θέτει για τα αυτοκίνητα η Ε.Ε.

 Έτσι συναντούμε αλλαγές στον εμπρός προφυλακτήρα, ενώ όσες έχουν πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό της καμπίνας, έχουν γίνει για την μεγαλύτερη άνεση των επιβατών. Επίσης τα μοντέλα που θα εισαχθούν στην Ευρώπη θα φέρουν το σύστημα σταθερότητας ASC αλλά και πλευρικούς αερόσακους.

Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει να πωλείται από τον Δεκέμβριο του 2010 σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες όμως δεν θα βρίσκεται η Ελλάδα, όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει πριν από λίγες εβδομάδες σε συνέντευξη Τύπου διευθυντικό στέλεχος της ελληνικής αντιπροσωπείας. 

Αιτία, οι υψηλοί φόροι που θα αναγκάσουν την ελληνική εταιρεία να πουλάει το i-MIEV σε τιμή άνω των 50.000 ευρώ. Απίστευτα υψηλή τιμή αν αναλογιστεί κανείς ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα είναι απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον, αφού δεν θα εκπέμπει καθόλου ρύπους CO2. Η αυτονομία του ιαπωνικού αυτοκινήτου το οποίο θα κινείται αποκλειστικά και μόνο με ρεύμα (θα φορτίζει με πρίζα) είναι τα 150 χιλιόμετρα.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...