Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μία Αlfa Romeo για πολύ λίγους!

Author - "grendelkhan". URL - http:/...Image via WikipediaZagato TZ3 Stradale
Aκόμη μια Αlfa Romeo για πολύ λίγους, κατασκευασμένη από την Carrozzeria Zagato, προς τιμήν των ένδοξων σειρών TZ και TZ2 της δεκαετίας του '60 και με την ευκαιρία της -ακόμη πρόσφατης-συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της ιταλικής εταιρείας.

H Carrozzeria Zagato μας έχει αιφνιδιάσει ευχάριστα και άλλες φορές, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με σχεδιαστικές «σπουδές» που έχουν ως θέμα τους την Αlfa Romeo. Η περίπτωση της TZ3 Stradale δεν έχει σχέση με κάποια πανέμορφη μελέτη επάνω στο βιομηχανικό design, αφού το αυτοκίνητο θα παραχθεί, έστω και σε μόλις εννέα μονάδες.

Η πρώτη TZ3 Stradale θα παραδοθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της στον Αμερικανό Eric King, ο οποίος είναι μέλος του «Saratoga Automobile Museum», αλλά και μανιώδης συλλέκτης των δημιουργιών της Carrozzeria Zagato. Το δεύτερο και το τρίτο αυτοκίνητο αυτής της εξαιρετικά ολιγάριθμης σειράς έχουν παραγγελθεί από την Ιαπωνία και την Ευρώπη αντίστοιχα.

Η συνολικού βάρους 600 κιλών Zagato TZ3 Stradale βασίζεται στο πάτωμα του Dodge Viper ACR και κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσει το δικό του V10 μηχανικό σύνολο, των 8.4 λίτρων, το οποίο αποδίδει 612 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.

Πηγή: 4troxoi.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...