Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η FIAT ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Fiat 500 presentation in TurinImage via Wikipedia
Την είσοδό της στην αγορά της Κίνας πραγματοποιεί η Fiat στις 15 Σεπτεμβρίου, ξεκινώντας τη διάθεση του Fiat 500.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, που έχει στόχο την περαιτέρω διεθνοποίηση των εργασιών της και έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας για τη σύσταση κοινοπραξίας μεταξύ της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat SpA και της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Guangzhou Automobile Group Co. Ltd (Όμιλος GAC).

Το σχέδιο συνεργασίας προβλέπει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων και μηχανών για την κινεζική αγορά, το μέγεθος του οποίου είναι μεγαλύτερο από 700.000 τ.μ., ενώ η συνολική επένδυση των δύο εταιρειών θα αγγίξει τα 400 εκατ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανάπτυξης, η παραγωγική δυναμικότητα της κοινοπραξίας θα ανέρχεται στα 140.000 οχήματα και 220.000 μηχανές το χρόνο, με δυνατότητα παραγωγής έως και 250.000 και 300.000 αντίστοιχα.

Το Fiat 500 αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα της Fiat στην κινεζική αγορά, ενώ μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει λανσάρει ένα νέο σαλόνι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στην Κίνα στο εργοστάσιο στην Changsha, σε συνεργασία με την GAC.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...