Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Sold out για το Volvo V40 Polestar

Ενθουσιώδη υποδοχή έχει στην Ευρώπη το «καυτό» V40, με τους Σουηδούς να  δυσκολεύονται να μπορούν να καλύψουν την πολύ αυξημένη ζήτηση...

Το V40 Polestar έχει ξεπεράσει κάθε εμπορική προσδοκία, με τους ανθρώπους της Volvo να αναμένεται άμεσα να αποφασίσουν την αύξηση της παραγωγής. Αυτό συνεπάγεται βέβαια σε περισσότερες βάρδιες εργασίας, δηλαδή σε νέες προσλήψεις στη μονάδα παραγωγή της Volvo στη Τορσλάντα της Σουηδίας.

Το αντι... Golf GTi -το οποίο παράγεται ως V40 T4 R-Desing και μετά "επεμβαίνει" η Polestar αυξάνοντας της ιπποδύναμη στους 200PS- πωλείται σε ιδιαίτερα καλή τιμή (χαμηλότερα απο το Golf GTi) γι' αυτά που προσφέρει, κάτι που, όπως και να το κάνουμε, έχει συμβάλει σ' αυτό τον ενθουσιασμό.

Το V40 Polestar διαθέτει τον turbo 1.6lt T4 κινητήρα βενζίνης. Στην Ελλάδα διατίθεται στην τιμή των 26.500€.

Η παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνει το όφελος απόσυρσης και προσφέρει: 200 PS με την εργοστασιακή επέμβαση της Polestar, επίπεδο εξοπλισμού R-Design, σπορ αίσθηση, με  νέο μπλε χρώμα (Rebel Blue) που κυριαρχεί ακόμα και στον διαδραστικό TFT πίνακα οργάνων, επιδόσεις 0-100 χλμ./ώρα σε 7.4sec και μέσω ενός κινητήρα χωρητικότητας 1.600 κ.εκ., με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο κόστους αγοράς,  χρήσης καθώς και φορολογίας.

Ο εξωτερικός κόσμος του νέου σπορ V40 είναι αρκετά… επιθετικός, υιοθετώντας τη φιλοσοφία R-Design. Με χρωμιωμένο περίγραμμα μάσκας, σπόιλερ στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, λεπτομέρειες βουρτσισμένου αλουμινίου αλλά και διαχύτη στο πίσω μέρος, όπου δεσπόζουν οι διπλές απολήξεις των εξατμίσεων στα άκρα. Παράλληλα, εφοδιάζεται με πέντε ακτίνων ζάντες 17 ή 18 ιντσών. Εκτός από το έντονο Rebel Blue χρώμα, ο επίδοξος αγοραστής του V40 R-Design έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε επτά ακόμα εξωτερικές αποχρώσεις.

Στο εσωτερικό δεσπόζει ο διαδραστικός ψηφιακός TFT πίνακας οργάνων που εξοπλίζει και το V40 και κοστίζει μόλις 392€, ενώ παραμένει η δυνατότητα επιλογής 3 διαφορετικών διαμορφώσεων & λειτουργιών του πίνακα οργάνων:
- Elegance
- Eco, με έμφαση στην πληροφόρηση σχετικά με την οικονομία και φόντο σε πράσινο χρώμα
- Performance, όπου κυριαρχεί η πληροφόρηση για πιο σπορ οδήγηση, με το στροφόμετρο σε περίοπτη θέση και την ένδειξη ταχύτητας με ψηφία στο κέντρο του πίνακα, με φόντο σε κόκκινο χρώμα

Η διαφορά στην R-Design Polestar έκδοση είναι ότι στη θέση Elegance η καφέ απόχρωση έχει αντικατασταθεί από το μπλε αγωνιστικό χρώμα, αντανακλώντας τη φιλοσοφία της έκδοσης αυτής.

Υπάρχουν ακόμα νέας γενιάς καθίσματα R-Design, καθώς και διακοσμητικές λεπτομέρειες που τονίζουν την ξεχωριστή αύρα του Σκανδιναβικού design του νέου V40. Τα καθίσματα συνδυάζουν το μαύρο ύφασμα Nubuck με το διάτρητο δέρμα, ενώ και εδώ τον ξεχωριστό χαρακτήρα του αυτοκινήτου δηλώνει το λογότυπο R-Design με το μπλε «R» κεντημένο στις πλάτες. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται φυσικά και δερμάτινα καθίσματα.

Το νέο Volvo V40 διατίθεται είτε με το στάνταρντ Dynamic Chassis είτε με το κατά 10mm χαμηλωμένο και πιο άκαμπτο, προαιρετικό Sport Chassis.  Ειδικά στην έκδοση R-Design ταιριάζει περισσότερο το δεύτερο, η εξέλιξη του οποίου έχει γίνει σε συνεργασία με τον Σουηδό οδηγό αγώνων της ομάδας Volvo Polestar Black R, Ρόμπερτ Ντάλγκρεν.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...