Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Τετρακίνητο υβριδικό Volvo με δύο ηλεκτρικά μοτέρ

Οι πρώτοι τρεις κινητήρες της νέας οικογένειας Drive-E της Volvo είναι μόνο η αρχή και η σουηδική μάρκα έχει μεγαλόπνοα σχέδια για τα επόμενα χρόνια.


Στόχος είναι να παρουσιάσει μία πλούσια γκάμα που θα «κουμπώνει» σε διαφορετικά μοντέλα και θα προσφέρει σημαντικά μειωμένη κατανάλωση με ταυτόχρονη αύξηση της ισχύος και τη ροπής.

Από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου βρισκόμαστε για να δοκιμάσουμε τα ανανεωμένα S60, V60 και XC60 με τους νέους 2λιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αποκαλύπτουμε τα μελλοντικά πλάνα της Volvo. Συνομιλώντας με τα στελέχη της εταιρείας, μάθαμε ότι εξελίσσεται υβριδικό σύστημα με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Το ένα θα είναι ενσωματωμένο στο 2λιτρο κινητήρα εσωτερικής καύσης και το δεύτερο θα βρίσκεται στον πίσω άξονα.

Έτσι, τα συγκεκριμένα Volvo θα προσφέρουν κίνηση σε όλους τους τροχούς, ενώ θα εμφανίζουν μικρή κατανάλωση και χαμηλά επίπεδα ρύπων. Σε αυτό θα συμβάλλει και το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Θεωρούμε πιθανό το συγκεκριμένο υβριδικό σύστημα να εξοπλίζει μοντέλα όπως το S60 και το XC60.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...