Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Δεν θα ασφαλίζονται Ι.Χ. χωρίς κάρτα ΚΤΕΟ


Υποχρεωτικός γίνεται ο έλεγχος θορύβου για δίκυκλα και τρίκυκλα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας. Παράλληλα, συνδέεται η ασφάλιση των οχημάτων με τον έλεγχο ΚΤΕΟ.

Αναφορικά με τον έλεγχο θορύβου για δίκυκλα και τρίκυκλα, ανακοινώθηκε ότι ο πρώτος έλεγχος θα είναι δωρεάν. Οι ιδιοκτήτες όσων δικύκλων και τρικύκλων δεν περάσουν με επιτυχία τον έλεγχο, θα είναι υποχρεωμένοι να πάρουν μέτρα για τον περιορισμό του θορύβου και ακολούθως να περάσουν εκ νέου από έλεγχο.

Σε αυτή την περίπτωση, θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν ένα τέλος.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι συνδέεται η ασφάλιση των οχημάτων με τον έλεγχο ΚΤΕΟ.

Όσα οχήματα δεν έχουν περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ δεν θα μπορούν να ασφαλιστούν και το αντίστροφο.

Επιπλέον, τροποποιείται το πρόστιμο για όσα οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα οι ιδιοκτήτες τα οχήματα των οποίων δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν πρόστιμο ύψους 400 ευρώ, κάτι που όμως στην πράξη δεν εφαρμόζεται.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι με τη νέα ρύθμιση, οι ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να περάσουν από έλεγχο.

Σε περίπτωση που δεν αποκατασταθούν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν κατά τον έλεγχο ΚΤΕΟ, οι ιδιοκτήτες θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν πρόστιμο ύψους 50 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...