Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Από τη Λάρισα στην Πορτογαλία με... βέσπες!


Έξι μέλη και φίλοι της Λέσχης Κλασσικής Μοτοσικλέτας και Vespa Λάρισας, μεταξύ δεκαπέντε Ελλήνων συνολικά συμμετείχαν στην παγκόσμια συνάντηση φίλων Vespa που φέτος έλαβε χώρα στη Fatima της Πορτογαλίας, με 5.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο και κυρίως την Ευρώπη.
Η ετήσια εκδρομή της λέσχης στο εξωτερικό έγινε από τις 30 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου με αφορμή την προγραμματισμένη παγκόσμια συνάντηση στην Πορτογαλία. Η εκδρομή περιελάμβανε επισκέψεις σε μουσεία της Λισαβόνας και στο μνημείο των Πρωτοπόρων, καθώς και στα μουσεία κρασιού του Πόρτο με την επακόλουθη γευσιγνωσία. Επίσης, η ομάδα βρέθηκε στο δυτικότερο μέρος της Ευρώπης, όπου και η σχετική στήλη, το CABO LA ROCA. Η εξαμελής παρέα των Λαρισαίων διένυσε πάνω από 4.500 χλμ. και επισκέφτηκε- εκτός από τις σημαντικότερες ομορφιές της Πορτογαλίας- τις βόρειες ακτές της Ισπανίας, στη χώρα των Βάσκων, έκανε μπάνιο στον Ατλαντικό και ανέβηκε σε μεγάλα υψόμετρα στα Πυρηναία όρη, όπου έτυχε και πάνω στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας και στη μικρή Ανδόρα, μεταξύ Γαλλίας- Ισπανίας. Πέρασε κι από το μνημείο των αγώνων, οι οποίοι σε εκείνη την περιοχή γίνονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και υπάρχουν και τραυματισμοί.
Στη συνέχεια γνώρισε τη σύγχρονη κουλτούρα των Καταλανών στη Βαρκελώνη και γλέντησε με τους Ισπανούς την κατάκτηση του Μουντιάλ σε χώρο εστίασης. Γεύτηκε τις κοσμοπολίτικες παραλίες αλλά και τα γραφικά ορεινά χωριά στη Σαρδηνία και στην Κορσική, το Λιβόρνο της Ιταλίας, με τελευταίο και πάντα αγαπημένο σταθμό του ταξιδιού την πανέμορφη «βασίλισσα» της Τοσκάνης», Φλωρεντία. Από εκεί η Ανκόνα και η Ηγουμενίτσα.
Εντυπωσιασμένοι δηλώνουν όλοι τους από την ποικιλότητα του ταξιδιού, αφού βίωσαν μέσα σε λίγες μέρες πολλές εναλλαγές στο τοπίο αλλά και στη διαφορετικότητα των λαών. Ακόμη και μέσα στην ίδια χώρα. Ακούραστοι σύντροφοι και συνοδοιπόροι στάθηκαν και σε αυτό το ταξίδι οι αγαπημένες τους βέσπες που απέδειξαν για άλλη μια φορά πως ένα δίκυκλο, απλό στην κατασκευή και συντηρημένο με αγάπη γίνεται ένα αξιόπιστο κομμάτι του εαυτού σου. Δεν τους πτόησαν ούτε οι φθορές και οι μικροβλάβες, ακόμα και η αναζήτηση στην Ανδόρα μιας τσιμούχας στροφάλου. Η νοηματική των... Ελλήνων και η χρήση υπολογιστή, συνέβαλαν από κοινού στο να βρεθεί το ανταλλακτικό. Στην εκδρομή συμμετείχαν οι: Οικονόμου Πέτρος, Ζάχος Ιωάννης, Γατούδης Ιωάννης, Καζαμίας Δημήτριος, Ζιάρας Μάκης, Γράντης Κώστας.
Τα μέλη της λέσχη με χαρά καλούν οποιοδήποτε ενδιαφέρεται να μοιραστεί μαζί τους ταξιδιωτικές εμπειρίες και γνώσεις, και -γιατί όχι- να συμμετάσχει σε μια από τις επόμενες αποδράσεις τους, τηλέφωνο 2410 613685.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...