Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

«Διαζύγιο» της Kosmocar με τον όμιλο Παζαρόπουλου

Taken at the Washington Auto Show, Jan 2007. -...Image via Wikipedia

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην αγορά αυτοκινήτου καθώς μετά τις συνεχιζόμενες πτώσεις που καταγράφουν οι πωλήσεις νέων ΙΧ κάθε μήνα αλλάζουν και τα δεδομένα των συνεργασιών μεταξύ εισαγωγέων και επίσημων αντιπροσώπων.

Ετσι μετά τα περίπου 1.500 λουκέτα που έχουν τοποθετηθεί σε εμπορίες αυτοκινήτων σειρά έχουν οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι που από την αρχή του χρόνου βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Αλλωστε πριν λίγες εβδομάδες κάθετη μονάδα στα Τρίκαλα βάρεσε «κανόνι» και ακόμη μία στην Κόρινθο αναγκάστηκε να «κατεβάσει» τις επίσημες ταμπέλες των εταιρειών που αντιπροσώπευε εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων ενώ μεγαλώνει συνεχώς η λίστα με τις εξουσιοδοτημένες επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες έχουν ήδη λάβει την «έξωση» από το επίσημο δίκτυο που άνηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Χθες μάλιστα είχαμε και την επίσημη ανακοίνωση της Kosmocar βάσει της οποίας έληξε η πολυετής συνεργασία που είχε με τον όμιλο Παζαρόπουλου. Το θρίλερ που απασχόλησε εισαγωγείς, αντιπροσώπους και καταναλωτές λίγο πριν το Πάσχα μεταξύ της Kosmocar και του ομίλου Παζαρόπουλου μπορεί να έληξε τελικά με ένα? «συναινετικό» διαζύγιο αλλά τα προβλήματα σύμφωνα με στελέχη της αγοράς τώρα ξεκινούν!
Όπως εκτιμούν επαγγελματίες του κλάδου, η εισαγωγική εταιρεία έχασε έναν ισχυρό σύμμαχο που είχε εδώ και 16 χρόνια o οποίος βέβαια αποτελούσε τον μεγαλύτερο επίσημο αντιπρόσωπό της στην περιοχή της Αττικής σε μια περίοδο όπου οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.
Από την άλλη μεριά ο όμιλος Παζαροπούλου είχε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να συνδέσει το όνομα των επιχειρήσεών του με την VW και Audi.
Υποδομή
Μετά τη λήξη της συνεργασίας του με την Kosmocar ο Παζαρόπουλος βρίσκεται με αρκετές κάθετες μονάδες (έκθεση, συνεργείο, φανοποιείο και ανταλλακτικά) στις οποίες απασχολούνται 350 υπάλληλοι.
Επίσης αυτό που μάλλον θα προβληματίζει έντονα τα στελέχη του ομίλου Παζαρόπουλου αφορά στο γεγονός πως σταματά η διάθεση καινούργιων αυτοκινήτων VW και Audi τα οποία αποτελούσαν μια πολύ μεγάλη πηγή εσόδων σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.
Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας από τα οποία ο όμιλος Παζαρόπουλου έχει εκταμιεύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και οι δόσεις κάθε μήνα πρέπει να τακτοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις.
Η επόμενη ημέρα στον όμιλο Παζαρόπουλου έχει ήδη σχεδιαστεί και περιλαμβάνει μια άκρως επιθετική πολιτική η οποία βασίζεται σε προσφορές και πολύ χαμηλές τιμές!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος όσον αφορά τις μάρκες VW και Audi θα επικεντρωθεί στο σέρβις και στην εμπορία μεταχειρισμένων με εγγυήσεις και καινοτόμες υπηρεσίες after sales. Μάλιστα οι τιμές των τακτικών σέρβις αναμένεται να μειωθούν από 30% έως και 50% χωρίς να μειωθεί καθόλου η ποιότητα των υπηρεσιών που είχαν εδώ και 16 χρόνια οι πελάτες του ομίλου!
Τζίρος 1 δισ. ευρώ σε 16 χρόνια Ο όμιλος Παζαρόπουλου φέτος έκλεισε 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας ως εξουσιοδοτημένος dealer της Kosmocar στην ελληνική αγορά. Αρχή της διαδρομής, αποτελεί η πρώτη σύμβαση που υπογράφηκε το 1994 με την Kosmocar, για την αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων VW / Audi.
Οι μάρκες που εκπροσωπούσε ο Όμιλος Παζαρόπουλου πραγματοποίησαν το 2008 79.741 ταξινομήσεις, κατέχοντας βαρύτητα πωλήσεων επί του συνόλου των 267.442 μονάδων του 2008 της τάξεως του 29,72% , με τον Όμιλο να πραγματοποιεί 9.064 ταξινομήσεις με μερίδιο 3,39%. Αντίστοιχα το 2009 ο όμιλος Παζαρόπουλου κατάφερε να διαθέσει περίπου 2.500 καινούργια VW και Audi, ενώ ο συνολικός τζίρος του ομίλου για τις δύο εταιρείες ξεπέρασε τα 76 εκατ. ευρώ!
Πάντως ο τζίρος του ομίλου Παζαρόπουλου στα 16 χρόνια συνεργασίας με την Kosmocar είχε ανέλθει στο περίπου 1 δισ. ευρώ αποκομίζοντας κέρδη στην Kosmocar που υπολογίζονται στα 150 εκατομμύρια ευρώ, που πρακτικά αναλύεται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ ετησίως κέρδη για την ελληνική εισαγωγική εταιρεία.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...