Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ετοιμάζεται BMW X4;

Μετά και το τυπικό δημόσιο ντεμπούτο της νέας Χ3 στην προσεχή Έκθεση του Παρισιού, η BMW φαίνεται να εντάσσει στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της την παραγωγή μιας σπορτίφ παραλλαγής της τελευταίας, στα πρότυπα της Χ6.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις και πληροφορίες, η Βαυαρική φίρμα σκέφτεσαι σοβαρά το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω διεύρυνσης της γκάμας της ανανεωμένης Χ3 που θα δούμε και επίσημα στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Σαλόνι του Παρισιού, με την προσθήκη μιας έκδοσης με σαφέστερους σπορτίφ προσανατολισμούς και ανάλογη εξωτερική σχεδίαση. Βλέπετε, το εγχείρημα της… κουπεδοειδούς Χ6 αποδείχτηκε αρκούντως επιτυχημένο για τους ανθρώπους της BMW (σ.σ.: οι περισσότερες από 80.000 πωλήσεις της το αποδεικνύουν), πολύ περισσότερο μάλιστα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου το κοινό υποδέχτηκε το συγκεκριμένο μοντέλο με τη δέουσα θέρμη. Και όλα αυτά, παρά την σφοδρή κριτική που εδέχθη από ειδικούς και μη στις αρχές της καριέρας της (βλ. τέλη 2008) και τη… μομφή ότι, επί της ουσίας, η X6 δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από τη μίξη χαρακτηριστικών που συναντώνται τόσο crossover οχήματα, όσο και στις γνήσια σπορτίφ κατασκευές.

Όπως και να έχει, σχεδιαστικά η νέα Χ4 θα διαθέτει μια εμφανώς πιο κυρτή διαμόρφωση στο πίσω μέρος, η οποία θα παραπέμπει στα fastback μοντέλα του είδους, αλλά και διαφοροποιημένη (πιο «πλατιά») σχεδιαστική προσέγγιση στο εμπρόσθιο τμήμα του αμαξώματος, με μεγαλύτερη σε μέγεθος μάσκα και τροποποιημένα σε σχήμα φωτιστικά σώσματα. Αν μη τι άλλο, η νέα Χ4, η «ύπαρξη» της οποίας ωστόσο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τα επίσημα χείλη των Βαυαρών, θα αποτελεί ένα σχεδιαστικό μείγμα ανάμεσα στη μεγαλύτερη Χ6 και τη νέα Χ3, η οποία από τη μεριά της δανείζεται αρκετά αισθητικά γνωρίσματα από την 4θυρη σειρά 5. Στο εσωτερικό σε αντίθεση, δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη νέα Χ3, με την οποία μάλιστα θα μοιράζεται το σύνολο σχεδόν των επιμέρους μηχανικών τμημάτων, όπως είναι οι 6κύλινδροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Ιδιαίτερα πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο η γκάμα να περιλαμβάνει και έκδοση Μ, η οποία θα τροφοδοτείται από τον γνωστό 3λιτρο και 6κύλινδρο εν σειρά ασφαλώς κινητήρα τούρμπο της BMW.
www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...