Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Mε ποιους κινητήρες θα έρθει το ανανεωμένο Duster;

Συνήθως η ανανέωση στα μέσα της «ζωής» ενός μοντέλου περιορίζεται σε ένα απλό σχεδιαστικό φρεσκάρισμα, αναμένοντας την επόμενη γενιά.


Η Dacia δικαιούται να… καυχιέται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση του Duster. Το προσιτό crossover αναβαθμίζεται σχεδόν σε όλους τους τομείς, με σημαντικότες αλλαγές στη γκάμα των κινητήρων και τον εξοπλισμό. Η θυγατρική της Renault ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τις εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου.

Η νέα προσθήκη αφορά τον 4κύλινδρο turbo βενζίνης, 1.2 TCe. Στο ανανεωμένο Duster αποδίδει 125 PS και συνδυάζεται αποκλειστικά με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Εμφανίζει μέγιστη ροπή 20,9 kgm στις 5.250 rpm και συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Η Dacia αναθεώρησε τη μεικτή κατανάλωση και τους ρύπους, στα επίπεδα των 6,3 lt/100 km και 145 g/km αντίστοιχα. Η διαδικασία 0-100 διαρκεί 10,4 sec και η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 175 km/h.

Την ίδια στιγμή διατηρήθηκε ο ατμοσφαιρικός 1.6 με τα 105 PS, προκειμένου να υπάρχει βασική έκδοση με χαμηλή τιμή. Προσφέρεται τόσο με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο για το προσθιοκίνητο μοντέλο όσο και με 6τάχυτο για το 4×4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...