Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η Volkswagen ανακαλεί 2,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο

Στην ανάκληση 2,6 εκατ. αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο θα προχωρήσει η Volkswagen, κυρίως λόγω προβλημάτων που μπορούν να επηρεάσουν τους προβολείς. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάκληση οχημάτων στην ιστορία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.


Η ανάκληση αφορά σε επτά μοντέλα αυτοκινήτων που κατασκευάζονται υπό διαφορετικές εμπορικές επωνυμίες της εταιρείας, μεταξύ των οποίων 800.000 αυτοκίνητα Volkswagen Tiguan.


Τρία διαφορετικά προβλήματα εντοπίστηκαν, τα οποία ανάγκασαν την εταιρεία να προβεί σε αυτή την ενέργεια. Στα μοντέλα Tiguan, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2008 και των μέσων του 2011, βλάβες του εξωτερικού φωτισμού διαπιστώθηκαν «σε μεμονωμένες περιπτώσεις» λόγω προβλημάτων των ασφαλειών.

Ενα άλλο πρόβλημα που διαπιστώθηκε αφορά στα λάδια συνθετικής προέλευσης που χρησιμοποιούνται από τον κατασκευαστή στο κιβώτιο ταχυτήτων, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν βραχυκυκλώματα και να οδηγήσουν σε ατυχήματα.

Αυτό το πρόβλημα παρατηρήθηκε μόνο στην Κίνα, επισήμανε η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ότι αποφάσισε να ανακαλέσει όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούν αυτά τα λάδια σε όλον τον κόσμο, δηλαδή 1,6 εκατ. αυτοκίνητα.

Εξάλλου στα οχήματα της εταιρείας Amarok (της Volkswagen), εντοπίστηκε μια ευπάθεια στις σωληνώσεις καυσίμου στο τμήμα της μηχανής οδηγώντας στην ανάκληση 239.000 από αυτά, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 12.000 στη Γερμανία.

Η ανάκληση αυτή αφορά σε οχήματα που κατασκευάστηκαν έως τον Ιούνιο αυτής της χρονιάς. Μόνο στην Κίνα, 750.000 αυτοκίνητα θα πρέπει να ανακληθούν, διευκρίνισε η Volkswagen.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις κινεζικές ρυθμιστικές Αρχές, περισσότερα από 800.000 οχήματα θα πρέπει να ανακληθούν στη χώρα, μεταξύ των οποίων Golf και Lavida που έχουν κατασκευαστεί εκεί, όπως και Audi και Σκαραβαίοι που έχουν εισαχθεί.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...