Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Έρχεται και σεντάν έκδοση του Toyota GT86;

Τελευταίως η δημιουργία μιας σεντάν εκδοχής του GT86 ήταν κάτι που ψιθυριζόταν, αλλά δεν φανταζόμασταν ότι οι φήμες θα αποκτούσαν πιο σαφή υπόσταση τόσο σύντομα. Και μάλιστα από τη στιγμή που τα σχέδια του GT86 cabrio μπήκαν στο συρτάρι για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Dubai που ανοίγει τις πύλες του την άλλη εβδομάδα, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του στο Facebook, υποστηρίζει ότι στο σταντ της Toyota θα υπάρχει ένα πρωτότυπο σεντάν GT86. Το αυτοκίνητο, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις, δεν θα πρόκειται για μια σχεδιαστική σπουδή, αλλά για ένα μοντέλο που πρόκειται να μπει στην παραγωγή μέσα στο 2014 ή νωρίς το 2015.

Από αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το σεντάν GT86 θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με αυτή του κουπέ, αλλά με μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 10 πόντους. Κάτω από το καπό θα συναντάμε επίσης τον ίδιο κινητήρα με αυτόν του κουπέ: 4κύλινδρος, με 200 PS και 20,9 kgm.

Σκέψεις υπάρχουν και για χρήση υβριδικής τεχνολογίας στο σεντάν GT86, όπως άλλωστε και στο GT86 κουπέ, και μάλιστα προερχόμενη από το πρωτότυπο Yaris Hybrid-R που είδαμε στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης νωρίτερα φέτος, τον Σεπτέμβριο. Να θυμίσουμε ότι το Yaris Hybrid-R αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 420 PS, αλλά για τη σεντάν GT86 γίνεται λόγος για μια πιο light έκδοση που θα αποδίδει 272 PS και θα είναι 15% πιο οικονομική από την έκδοση που θα χρησιμοποιεί μόνο θερμικό κινητήρα.

Αν τα πράγματα έχουν όντως έτσι, τότε θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη έκδοση παραγωγής του σεντάν Toyota GT86 να παρουσιαστεί το νωρίτερο στο Σαλόνι της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο ή το αργότερο στο Σαλόνι του Παρισιού τον Σεπτέμβριο του 2014.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...