Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ρεκόρ Γκίνες για χαμηλή κατανάλωση από EKO και Volkswagen

Το Γύρο της Ελλάδας έκαναν στα μέσα Οκτωβρίου δύο μοντέλα της Volkswagen, χρησιμοποιώντας καύσιμα της ΕΚΟ και μπαίνοντας στη λίστα των ρεκόρ Γκίνες.

Η Kosmocar διέθεσε στους εξειδικευμένους εκπαιδευτές στην οικονομική οδήγηση της Driving Academy ένα Polo 1.2 TDI BlueMotion και ένα Golf 1.4 TSI 140PS με σύστημα διαχείρισης κυλίνδρων ACT. Τα αυτοκίνητα ανεφοσιάστηκαν με τα καύσιμο της ΕΚΟ, Diesel Ekonomy και 95 Εkonomy αντίστοιχα.

Η πρώτη ομάδα με το Polo 1.2 TDI BlueMotion κάλυψε απόσταση 1.577 km με συνολική κατανάλωση πετρελαίου 46,75 lt., που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 2,96 lt/100 km. Η αφετηρία ήταν η πόλη της Αλεξανδρούπολης με τερματισμό την Κόρινθο και έκταση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό εθνικό δίκτυο. Η δεύτερη ομάδα οδήγησε το Volkswagen Golf 1.4 TSI 140PS – ACT και διένυσε 1.592 km με συνολική κατανάλωση βενζίνης 54,52 lt., που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 3,42 lt/100 km.

Τα δύο πληρώματα επιτηρούνταν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής από εξειδικευμένους συνεργάτες του Οργανισμού Guinness World Records, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων δημόσιων φορέων. Στο τέλος της διαδρομής πιστοποιήθηκαν οι μετρήσεις ανεφοδιασμού των αυτοκινήτων, η χιλιομετρική απόσταση που κάλυψε κάθε αυτοκίνητο αλλά και η ακρίβεια των στοιχείων μέσα από τις αυστηρές προδιαγραφές και οδηγίες του οργανισμού Guinness World Records.

Ο οργανισμός, αφού αξιολόγησε όλα τα δεδομένα, τις μετρήσεις του εγχειρήματος, τις μαρτυρίες των επίσημων φορέων, το ολοκληρωμένο βίντεο της διαδρομής και τα δεδομένα των GPS, πιστοποίησε την επίτευξη και των δύο ρεκόρ. Την απονομή των δύο σημαντικών βραβείων πραγματοποίησε ο απεσταλμένος κριτής του Guinness World Records, Mark McKinley.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...