Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Βρετανία: «Στόλος» αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους της πόλης Μίλτον Κέινς

Τα οχήματα θα συνδέουν με συγκεκριμένες γραμμές το κεντρικό σιδηδρομικό σταθμό της πόλης Μίλτον Κέινς με το εμπορικό κέντρο καθώς και τα πάρκα της περιοχής

Η πόλη Μίλτον Κέινς στη Μεγάλη Βρετανία εγκαθιστά έναν στόλο 100 αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα κινούνται πάνω σε ράγες, για το κοινό, σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη wired.com. Τα οχήματα θα είναι διθέσια και θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν αποσκευές και παιδικά καροτσάκια.

Τα οχήματα θα συνδέουν με συγκεκριμένες γραμμές το κεντρικό σιδηδρομικό σταθμό της πόλης με το εμπορικό κέντρο καθώς και τα πάρκα της περιοχής. Η μέγιστη ταχύτητα που θα μπορούν να αναπτύξουν τα οχήματα θα φτάνει τα 12 μίλια την ώρα (19,3 χιλιόμετρα/ώρα). Οι υποδομές για την εγκατάσταση των πρώτων 100 οχημάτων θα κοστίσουν 65 εκατ. λίρες (76,88 εκατ. ευρώ).

Μέχρι το 2017, οπότε το πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, οι επιβάτες θα πληρώνουν αντίτιμο 2 λιρών (2,36 ευρώ) για κάθε διαδρομή, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν την κούρσα τους μέσω ειδικής εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για αντίστοιχα αυτόνομα οχήματα με εκείνα που χρησιμοποιούνται ήδη από το 2011 στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο.

Τα οχήματα θα αξιοποιούν GPS, ευαίσθητες κάμερες καθώς και αισθητήρες προκειμένου να κινούνται εντός της πόλης, αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Ντέιλι Μέιλ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...