Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Το νέο Ford Edge θα εισαχθεί και στην Ευρώπη

Το νέο Edge, το τρίτο μέλος της παγκόσμιας οικογένειας SUV της Ford, θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Λος Άντζελες και αυτή τη φορά θα εισαχθεί και στην ευρωπαϊκή αγορά.


Ο ανασχεδιασμός του Edge για την παγκόσμια καριέρα του ήταν επιβεβλημένος, έτσι το νέο μοντέλο ενσωμάτωσε γραμμές και στοιχεία από τη σχεδιαστική γλώσσα «kinetic» της εταιρείας με πιο αδρά χαρακτηριστικά και βαθιά διπλώματα στο μέταλλο.


Το εσωτερικό εικάζεται ότι θα έχει μεγάλη συγγένεια με αυτό που είδαμε στο S-MAXConcept, με απλό σχεδιασμό και premium υλικά. Επίσης αναμένεται να είναι φορτωμένο με διάφορα ηλεκτρονικά γκάτζετ, όπως το αναβαθμισμένο και πιο απλό στη χρήση MyFordTouch, το FordSync κ.ά. Δεν αποκλείεται δε και λόγω του μεγέθους του να δούμε το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος της Ford.

Πολλά και ποικίλα θα είναι και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα του οδηγού. Μεταξύ άλλων στο μακρύ κατάλογο θα περιλαμβάνονται Προσαρμοζόμενο CruiseControl, σύστημα διατήρησης λωρίδας (LaneKeepingAid), σύστημα επιτήρησης τυφλής γωνίας (BlindSpotMonitoring) και σύστημα προειδοποίησης για τους κάθετους δρόμους (Cross-TrafficAlert).

Όσον αφορά τους κινητήρες, αυτοί δεν θα είναι κοινοί παγκοσμίως. Εκείνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι για την Ευρώπη, σαφώς θα επιλεγεί η οικογένεια Duratorq με το δίλιτρο TDCi των 140 ή 163 PS και ο 2.2 TDCi με τους 200 PS και, τολμούμε να υποθέσουμε, ότι η χρήση της βενζινοκίνητης οικογένειας EcoBoost θα περιοριστεί στο δίλιτρο με τους 240 PS.

Το νέο FordEdgeχρησιμοποιεί την ίδια παγκόσμια πλατφόρμα CD4 που υποστηρίζει το Mondeo, κατά συνέπεια αναμένουμε μια οδική συμπεριφορά ανάμεσα στις κορυφαίες της κατηγορίας. Η πλατφόρμα CD4 κάνει χρήση γονάτων εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, κάτι που ευνοεί αφενός τον περιορισμό της κλίσης στις στροφές αφετέρου την υποστήριξη της ποιότητας κύλισης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...