Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

ΙΧ: Πτώση 55,9% στις πωλήσεις - Απειλές για λουκέτα


Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η αγορά αυτοκινήτου καθώς οι πωλήσεις στο πρώτο 15νθήμερο του Μαϊου του 2010 σημείωσαν πτώση 55,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι ενώ αν τις συγκρίνει κανείς τις ταξινομήσεις νέων ΙΧ του πρώτου 15νθημέρου του Μαϊου 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008 πτώση η πτώση της αγοράς ξεπερνά το 49%.

Οσον αφορά στις εισαγωγικές εταιρείες πλέον βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και από τις 35 επιχειρήσεις του κλάδου μόνο μία κατάφερε να παρουσιάσει αύξηση πωλήσεων σε σχέση με πέρσι και αφορά στη Chevrolet με ποσοστό μάλιστα το οποίο ξεπερνά το 58%.

Αντίθετα οι εταιρείες των οποίων οι πωλήσεις μειώθηκαν σε ποσοστό υψηλότερο του 70% ήταν οι Chrysler 90,9%, Porsche 90,5%, BMW 88,8%,Land Rover και Mazda 84,2%, Mercedes 82,3%,Ssangyong 80%, Audi 77,9%, Volvo 74,6%,Subaru 74,2% και η Saab 73,3%.

Οι υπόλοιπες εισαγωγικές σημείωσαν πτώση η οποία κυμαίνονταν από 21 έως και 69% ενώ ηCitroen και η Fiat κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες καθώς τα ποσοστά πτώσης τους κυμάνθηκαν 9,8 και 20,3% αντίστοιχα.

Κατάρρευση!

Οι χαμηλές πωλήσεις καινούριων αλλά και μεταχειρισμένων ΙΧ στη χώρα μας πέραν των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργούν στους επαγγελματίες αλλά και εργαζόμενους του κλάδου συρρικνώνουν και τα δημοσιονομικά έσοδα του κράτους τα οποία προέρχονται από τα Τέλη Ταξινόμησης, τον ΦΠΑ αλλά και τον Φόρο Πολυτελείας.

Ηδη τον προηγούμενο μήνα τα δημοσιονομικά έσοδα από την αγορά αυτοκινήτου άγγιξαν μόλις τα 70 εκατ. ευρώ από 160 εκατ. ευρώ που κυμαίνονταν τα προηγούμενα χρόνια τον αντίστοιχο μήνα.

Στελέχη της αγοράς επισημαίνουν πως από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μέτρο στήριξης των πωλήσεων ο κλάδος που απασχολεί περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους θα προβεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε δραστικές περικοπές (μειώσεις μισθών, απολύσεις, ελαστικές μορφές εργασίας) με ότι και αν σημαίνει κάτι τέτοιο για την ίδια την αγορά αλλά και τα δημοσιονομικά έσοδα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...