Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Οι Ρώσοι νοσταλγούν... τη σταλινική λιμουζίνα



Ημέρες Στάλιν ξημερώνουν στη Ρωσία, αφού το Κρεμλίνο, με νοσταλγική διάθεση, αναφέρθηκε σήμερα στο ενδεχόμενο αναβίωσης της παραγωγής της ογκώδους θωρακισμένης λιμουζίνας Ζil της σοβιετικής εποχής.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έδωσε «εντολή να ερευνηθεί λεπτομερώς το θέμα της αγοράς των νέων μοντέλων του αυτοκινήτου Zil» όπως δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου, Βλαντίμιρ Κοζίν.

Ο Μεντβέντεφ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιούν σήμερα λιμουζίνες Mercedes S-class, ενώ ανώτεροι αξιωματικοί του Κρεμλίνου προτιμούν την BMW της σειράς 7.

Η παραγωγή περιορισμένου αριθμού της λιμουζίνας Zil, η οποία αρχικά σχεδιάστηκε ως απάντηση της Σοβιετικής Ένωσης στην Cadillac, γινόταν από εργοστάσιο της Μόσχας, το οποίο κατασκεύαζε κυρίως φορτηγά και λεωφορεία. Το τελευταίο μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε από σοβιετικούς ηγέτες ήταν η μήκους 6,3 μέτρων και βάρους 3,6 τόνων Zil 41047 με οχταβάλβιδη μηχανή 7,7 λίτρων. Η παραγωγή της έχει σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...