Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Για την αναδιάρθρωση της Opel συμφώνησαν GM και τα συνδικάτα των εργαζομένων

Σε συμφωνία με τα συνδικάτα των εργαζομένων της κατέληξε η αυτοκινητοβιομηχανία Opel πάνω σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που εκκρεμούσε εδώ και μήνες και το οποίο προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα παραχωρούν 265 εκατομμυρια ευρώ ετησίως από τους μισθούς τους ως το 2014 για να βοηθήσουν ώστε η Opel να επιστρέψει στην κερδοφορία.
Σε αντάλλαγμα, η Opel θα παρέχει εργασιακή ασφάλεια στους ευγαζομένους της, θα εγγυηθεί τη συνέχιση της λειοτουργίας μονάδων παραγωγής της και θα επνδύσει περισσότερο σε καινούρια μοντέλα, ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν μερίδιο στα μελλοντικά κέρδη.

«Αυτό ευρωπαϊκό πλαίσιο συμφωνίας και οι συμφωνίες που έγιναν σε κάθε χώρα, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, αποτελούν σημαντικά στάδια προς την επιτυχία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Opel Νικ Ράιλι σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον πρόεδρο του συμβουλίου των εργαζομένων της εταιρείας Κλάους Φραντς.

Η διοίκηση της εταιρείας και το συμβούλιο των εργαζομένων διευκρίνισαν ότι τα 265 εκατομμύρια ευρώ ετησίως είναι το σύνολο των χρημάτων που θα συμβάλλουν οι εργαζόμενοι της Opel από τους μισθούς τους σε όλη την Ευρώπη. Το μερίδιο των Γερμανών εργαζομένων επί του συνολικού αυτού ποσού ανέρχεται σε 176,8 εκατομμύρια ευρώ.


Ο εργαζόμενοι θα παραιτηθούν από επιδόματα διακοπών και Χριστουγέννων. Η συμφωνία προβλέπει επίσης μια αλλαγή του καθεστώτος της εταιρείας και συμμετοχή των εργαζομένων στα ενδεχόμενα μελλοντικά κέρδη.

Η συμφωνία θα υπογραφεί επισήμως «μέσα στις προσεχείς ημέρες» δήλωσε ο Ράιλι. Η επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας αποτελούσε έναν από τους όρους για να λάβει η Opel βοήθεια από το γερμανικό κράτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...