Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

«Αφανίζεται ο κλάδος αυτοκινήτου»

«Με την όπισθεν» κινείται σύμφωνα με τους επιχειρηματίες ο κλάδος αυτοκινήτου, λόγω των πρόσθετων φόρων που έχει επιβάλλει το κράτος.

«Οι φόροι στον κλάδο αυτοκινήτου οδηγούν σε αφανισμό του» τόνισε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Γιώργος Βασιλάκης, με αφορμή και τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

«Είχαμε πτώση 50% στις πωλήσεις φέτος. Στις αρχές του έτους είχαμε 40% τώρα έχει σταθεροποιηθεί στο 60% με 65%» δήλωσε.

Ο κ. Βασιλάκης δήλωσε ότι 13.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο έχουν χαθεί και πολλές εταιρείες έχουν αναγκαστεί να εφαρμόσουν τετραήμερο.

«Το αυτοκίνητο βγάζει πολύ γάλα και είπανε (σ.σ η κυβέρνηση) 'ας βγάλουμε και λίγο περισσότερο'. Το 2009 άλλες χώρες προχώρησαν σε μειώσεις φόρων για να κρατήσουν την αγορά, στην Ελλάδα είχαμε υπερδιπλάσιο φόρο και επιβαρυνθήκαμε και άλλους» σημείωσε.

Ο κ. Βασιλάκης επισήμανε δε ότι οι φόροι δεν ωφελούν το κράτος: «Το κόστος για το κράτος φθάνει τα 230 εκατ. ευρώ ετησίως, 18.000 ευρώ το χρόνο στοιχίζει μόνο ο κάθε άνεργος από τους 13.000 που έχουν χάσει τη θέση εργασίας τους» ανέφερε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...