Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Επαναφορά της απόσυρσης ζητούν οι έμποροι αυτοκινήτων

Επαναφορά των κινήτρων για απόσυρση των παλιών αυτοκινήτων ζητούν οι έμποροι και εισαγωγείς, υποστηρίζοντας πως αν δεν στηριχθεί ο κλάδος θα μπει λουκέτο σε 2.500 επιχειρήσεις και θα απολυθούν 25.000 εργαζόμενοι.

Μείωση του τέλους ταξινόμησης και επαναφορά των κινήτρων αντικατάστασης των αυτοκινήτων παλιάς τεχνολογίας με καινούρια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ζητάει μεταξύ άλλων ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ), σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα Πέμπτη.

Αν δεν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, οι απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο του αυτοκινήτου αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τις 25.000 από το 2008 μέχρι το τέλος του 2010, ενώ 2.500 επιχειρήσεις θα κλείσουν ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της κυβερνητικής πολιτικής, υποστηρίζουν οι έμποροι και εισαγωγείς αυτοκινήτου.

Από το καλοκαίρι του 2008 οι πωλήσεις έπεσαν σε 65,3%, η ανεργία μετρήθηκε σε 10% με πρόβλεψη να διπλασιαστεί τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ 300 εκατ. ευρώ λιγότερα μπήκαν στα δημόσια ταμεία σε σχέση με το 2009 και 550 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2008, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου Απ. Πετιμεζά.

Ο σύνδεσμος ζητά επίσης παροχή χαμηλού κόστους επιχειρηματικών δανείων, ενώ προτείνει την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την κατάργηση του φόρου πολυτελείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...