Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Την παραγωγή υβριδικών μοντέλων προανήγγειλε η Porsche

Porsche Boxster, a rear mid-engine, rear-wheel...Image via WikipediaΥβριδική έκδοση όλων των μοντέλων της ετοιμάζει η Porsche όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της μέσω του Automotive News Europe.

Πριν από μερικούς μήνες, ο γερμανικός όμιλος κυκλοφόρησε την υβριδική έκδοση του Cayenne. Μέσα στο 2011, οι λάτρεις της... φιλικότερης προς το περιβάλλον πολυτέλειας θα μπορούν να καθίσουν στο τιμόνι του υβριδικού Panamera, το οποίο σύμφωνα με τον επικεφαλής του τομέα κινητήρων της Porsche Χάιντς-Γιάκομπ Νόισερ θα μπορεί να διανύει 5-6 χιλιόμετρα με ηλεκτρική ενέργεια. Θα ακολουθήσει το υβριδικό 918 Spyder, σε πιο περιορισμένη κυκλοφορία, μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.

«Θέλουμε να μάθουμε μέσω αυτής της περιορισμένης γραμμής παραγωγής, πώς μπορούμε να μετατρέψουμε σε ηλεκτροκίνητα όλα μας τα σπορ αυτοκίνητα», δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης του ομίλου Βόλφγκανγκ Ντυρχάιμερ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο κυκλοφορίας υβριδικών εκδόσεων των 911, Boxster και Cayman, χωρίς ωστόσο να δώσει χρονοδιάγραμμα.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο για την Porsche μείωση της παραγωγής της σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα 255 στα 216 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο έως το 2015. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι αισιόδοξη ότι τα υβριδικά της οχήματα, σε συνδυασμό με την πιθανή εισαγωγή μικρότερων κινητήρων, θα τη βοηθήσουν να επιτύχει αυτόν το στόχο.

«Εάν οι κανονισμοί μας το επιβάλουν, τότε οι κινητήρες μας θα γίνουν μικρότεροι, ίσως και τετρακύλινδροι», δήλωσε ο Ντυρχάιμερ. «Το σημαντικό είναι η απόδοσή τους να παραμείνει ισχυρή. Η 911 πρέπει πάντα να βρίσκεται στην κορυφή», κάτι που κατά τον ίδιο θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω τουρμποκινητήρα άμεσου ψεκασμού, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα νέα οχήματα να μην είναι βαρύτερα από αυτά που θα αντικαταστήσουν.

Ηλεκτρικοί σταθμοί φόρτισης σε πρατήρια της ΒΡ

Εν τω μεταξύ, σε μια προσπάθεια ίσως να αποκαταστήσει το όνομά της μετά την πρωτοφανή οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, η ΒΡ ετοιμάζεται να εξοπλίσει 45 πρατήρια βενζίνης στις ΗΠΑ με μηχανήματα ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έως το Μάρτιο του 2011.

Η εγκατάσταση των φορτιστών Blink του ομίλου ECOtality γίνεται στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης προσπάθειας για την τοποθέτηση 15.000 τέτοιων σταθμών σε έξι αμερικανικές πολιτείες. «Κατανοούμε τη σημασία που έχει η εξεύρεση ενεργειακών λύσεων και αυτός ο ‘πιλότος’ μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε την τεχνολογία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και να συλλέξουμε στοιχεία για το πώς οι οδηγοί χρησιμοποιούν και φορτίζουν τα οχήματά τους», δήλωσε ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της BP

Η ιδέα της τοποθέτησης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα πρατήρια βενζίνης φαίνεται πως κερδίζει έδαφος, εν μέσω και της ανησυχίας από την πλευρά της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι η έλλειψη υποδομών αποτρέπει πολλούς καταναλωτές να αγοράσουν ηλεκτροκίνητα ή υβριδικά οχήματα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...