Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Οι συμμορίες μηχανόβιων ψηφίζουν Βαλκάνια

Σε παράδεισο των παράνομων συμμοριών μοτοσικλετιστών εξελίσσονται τα Βαλκάνια, καθώς τα «πορώδη» σύνορα και οι υπάρχουσες υπόγειες διαδρομές του λαθρεμπορίου όπλων και ναρκωτικών αλλά και του «τράφικινγκ» ανθρώπων, που διατρέχουν τη βαλκανική «γειτονιά» μας, προσελκύουν σε αυτήν χιλιάδες «οργανωμένους» μηχανόβιους κακοποιούς.

Σύμφωνα με τα ανησυχητικά στοιχεία της Εuropol, η μεγαλύτερη αύξηση σε «παρακλάδια» των πιο επικίνδυνων συμμοριών μοτοσικλετιστών του κόσμου σημειώνεται πλέον στην Ευρώπη, ξεπερνώντας ακόμη και τη γενέτειρα του φαινομένου, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για την ακρίβεια, μόνο την τελευταία πενταετία οι τρεις κυριότερες συμμορίες δικυκλιστών- οι διαβόητοι «Αγγελοι της Κόλασης» («Ηell΄s Αngels»), οι «Βandidos» («Ληστές») και οι «Οutlaws» («Παράνομοι»)- έχουν συστήσει περισσότερα από 120 νέα παραρτήματα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 425- έναντι μόλις 300 στις ΗΠΑ και στον Καναδά!

Μέλη των τριών αυτών συμμοριών παραβαίνουν συστηματικά τους νόμους, χρησιμοποιούν όπλα και επιδίδονται σε πάσης φύσεως εγκληματικές ενέργειες. Καίριες επισημάνσεις για την εγκληματική δράση τους έγιναν κατά τη διάρκεια σεμιναρίου που διοργάνωσαν την περασμένη εβδομάδα στο Ντουμπρόβνικ η Εuropol και το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας. Στο σεμινάριο συμμετείχαν αξιωματικοί από την Κροατία, τη ΒοσνίαΕρζεγοβίνη, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την πΓΔΜ, την Αλβανία και την Τουρκία, αλλά και ειδικοί από τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο: τονίστηκε μάλιστα ο πρωταγωνιστικός ρόλος των τριών συμμοριών στην παραγωγή και διακίνηση προς τις ευρωπαϊκές «πιάτσες» μεγάλων ποσοτήτων χασίς, κοκαΐνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Η Εuropol προειδοποιεί για τον κίνδυνο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των συμμοριών στον αγώνα για τη διεκδίκηση του ελέγχου της αγοράς ναρκωτικών και λευκής σάρκας στα Βαλκάνια. Μια τέτοια άγρια σύγκρουση σημειώθηκε μάλιστα τον περασμένο Μάιο σε ένα πάρτι μηχανόβιων στην Κροατία, όταν δεκάδες ροπαλοφόροι «Αγγελοι της Κόλασης» ξυλοκόπησαν μέλη μιας τοπικής συμμορίας, που όπως λέγεται διεκδικεί μερίδιο της κροατικής «αγοράς».

Οι κακοποιοί της ασφάλτου
«Βandidos» (116 παραρτήματα στην Ευρώπη)
Οι κύριοι ανταγωνιστές των «Ηell΄s Αngels» συστήθηκαν το 1966 από τον βετεράνο του ΒιετνάμΝτον Τσέιμπερς. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄90 η ομάδα είχε εμπλακεί, με τους «Ηell΄s Αngels», σε έναν αιματηρό συμμοριτοπόλεμο διεκδίκησης του ελέγχου διακίνησης και εμπορίας σκληρών ναρκωτικών σε όλη τη Σκανδιναβία. Διαθέτουν ισχυρά παρακλάδια σε Δανία και Γερμανία.

«Οutlaws» (139 παραρτήματα στην Ευρώπη)
Μια από τις παλιότερες ομάδες μοτοσικλετιστών, που ιδρύθηκε το 1935. Θεωρούν και αυτοί τους «Ηell΄s Αngels» ως τους άμεσους ανταγωνιστές τους, αποκαλώντας τους «Αdios», σύντμηση της έκφρασης «Αngels Dies» («Πεθάνετε, Αγγελοι!»). Ανοιξαν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τμήμα το 1993 στο Παρίσι, ενώ διαθέτουν ισχυρή παρουσία σε χώρες όπως η Ρωσία, η Σερβία, η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες.

«Ηell΄s Αngels» (171 παραρτήματα στην Ευρώπη)

Σχηματίστηκαν στην Καλιφόρνια το 1948 από μια ομάδα βετεράνων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έγιναν ευρύτερα γνωστοί το 1966 από ένα άρθρο του διάσημου αμερικανού δημοσιογράφουΧάντερ Τόμσονσχετικά με τη δράση τους. Το πρώτο ευρωπαϊκό παράρτημα της ομάδας άνοιξε το 1969 στο Λονδίνο, ενώ σήμερα λειτουργεί μεγάλος αριθμός «παρακλαδιών» και στη γειτονική μας Τουρκία.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=362050&ct=2&dt=21/10/2010#ixzz12yxyMvs0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...