Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ο "Σουμάχερ" από τα Λιόσια

Αν και έχει κλείσει μόλις τα δεκατρία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού καρτ! Ο λόγος για τον Φίλιππο Καλέση, ο οποίος επέστρεψε την περασμένη Δευτέρα από το Παρίσι, όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καρτ CIK/FIA Academy Trophy 2010 με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές του!

Την περασμένη Κυριακή ο δεκατριάχρονος μαθητής της Α’ Γυμνασίου άφησε άφωνους τους διοργανωτές και τους θεατές στο Παρίσι, καθώς τερμάτισε στην τρίτη θέση στον δεύτερο τελικό αγώνα της Γαλλίας, στον οποίο συμμετείχαν αθλητές από 34 χώρες. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Niklas Tiihonen από τη Φινλανδία και δεύτερος ήταν ο Γάλλος Anthoine Hubert.

«Για τον Φίλιππο ήταν η πρώτη φορά που έτρεχε σε αγώνες διεθνούς επιπέδου, σε αντίθεση με τους περισσότερους συναθλητές του που έχουν ξανατρέξει σε ευρωπαϊκές πίστες και είχαν σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία» δήλωσε στην «Espresso της Κυριακής» ο προπονητής του δεκατριάχρονου οδηγού καρτ Γιώργος Πολυχρονίδης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε ο Φίλιππος μέχρι να τα καταφέρει να τερματίσει τρίτος: «Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρτ, γίνονται τρεις διπλοί αγώνες σε ισάριθμες πίστες της Ευρώπης: στην Ισπανία, τη Γερμανία και τέλος στη Γαλλία. Στον αγώνα της Ισπανίας ο Φίλιππος εξασφάλισε μία πρώτη και μία τρίτη θέση, ενώ στον αγώνα που έγινε στο Val d’Argenton της Γαλλίας, αν και ξεκίνησε από την 26η θέση κατάφερε να τερματίσει τρίτος, καταλαμβάνοντας και την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη».

Οπως λέει στη συνέχεια ο προπονητής του δεκατριάχρονου πρωταθλητή από τα Λιόσια, η πολύ καλή θέση που έφερε στο πρωτάθλημα ο αθλητής του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους διοργανωτές των αγώνων, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν τόσο από το ταλέντο όσο και από τις ικανότητες του Ελληνα διαγωνιζόμενου: «Ολη η CIK ενδιαφέρθηκε για τον Φίλιππο, τονίζοντας ότι είναι ο πρώτος Ελληνας οδηγός που έφερε τέτοιο αποτέλεσμα σε αγώνα παγκοσμίου επιπέδου, ενώ ανάρτησαν και φωτογραφίες του στην ιστοσελίδα τους, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον προωθήσουν» επισημαίνει ο κ. Πολυχρονίδης!


Ελπίζει να γίνει ένας καταξιωμένος οδηγός

Ο δεκατριάχρονος πρωταθλητής Ελλάδος και δύο φορές βαλκανιονίκης μπήκε για πρώτη φορά στην κατηγορία Μίνι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καρτ σε ηλικία οκτώ ετών και φέτος «οδηγεί» το ελληνικό πρωτάθλημα στην κατηγορία KF3 για οδηγούς από 12-15 ετών.

Παρ’ όλα αυτά, όπως βεβαιώνει και ο προπονητής του, παραμένει ένα πολύ συνεσταλμένο παιδί και συνεπής μαθητής. Στον ελεύθερο χρόνο του κάνει σκέιτ μπορντ ή παίζει βίντεο γκέιμ στον υπολογιστή του: «Ο Φίλιππος είναι ένα πολύ ήσυχο και συνεσταλμένο παιδί. Συνήθως δεν θα τον δείτε ούτε να χαμογελάει πάρα πολύ ούτε και να είναι πολύ εκδηλωτικός, όπως τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του. Είναι πολύ συγκεντρωμένος στον στόχο του, πολύ προσγειωμένος και αγαπάει πάρα πολύ το καρτ. Ζει γι’ αυτό και ελπίζει να γίνει ένας καταξιωμένος οδηγός» τονίζει ο κ. Πολυχρονίδης, προσθέτοντας ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο εξωτερικό, στην Ελλάδα το καρτ δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο άθλημα.

«Ολοι οι οδηγοί της Formula 1 ξεκίνησαν από τα καρτ. Στην Ελλάδα έχουν γίνει κάποια βήματα προόδου, αλλά ακόμη το καρτ θεωρείται παιχνίδι» καταλήγει ο 33χρονος προπονητής καρτ.
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...