Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

25.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αγοράσει η General Electric

2010 Ford Transit Connect (US)Image via WikipediaΠροσβλέποντας σε τεράστια κέρδη από την υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το ευρύ κοινό, η General Electricπαίρνει την κατάσταση στα χέρια της: ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 25.000 τέτοια αυτοκίνητα έως το 2015, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στην αγορά.

Η πρώτη φάση της παραγγελίας - της μαζικότερης που έχει γίνει ποτέ - αφορά στην αγορά 12.000 αυτοκινήτων από την General Motors στην πλειονότητά τους Chevrolet Volt του 2011, η παραγωγή των οποίων θα αρχίσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Τα οχήματα θα προστεθούν στον ήδη τεράστιο στόλο εταιρικών αυτοκινήτων της General Electric, ενώ κάποια θα εκμισθώνονται σε εταιρικούς πελάτες. Εκτιμάται ότι η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να πυροδοτήσει την παραγωγή περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τη μείωση της τιμής τους.

Τεράστια τα οφέλη για την GE

Η General Electric, που παράγει το εν τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως, εκτιμά ότι εάν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «πιάσουν» έστω και σε μικρό βαθμό αρχικά, θα κερδίσει 500 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια από την παροχή τεχνολογίας έξυπνων δικτύων, την πώληση μπαταριών και την εγκατάσταση φορτιστών για οικιακή χρήση. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι με μετριοπαθείς υπολογισμούς, για κάθε δολάριο που δαπανάται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα κερδίζει 10 σεντς, όπως δήλωσε πρόσφατα στέλεχος του ομίλου.

Η GE δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας ούτε με ποιες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχει έρθει σε επαφή για την αγορά των υπολοίπων 13.000 οχημάτων. Πιθανοί υποψήφιοι θεωρούνται το Leaf της Nissan, που θα αρχίσει να διατίθεται στις ΗΠΑ μέσα στο Δεκέμβριο, οι ηλεκτρικές εκδόσεις του βαν Transit Connect και του Focus της Fordκαι η ηλεκτροκίνητη έκδοση του Rav4 της Toyota σε συνεργασία με την Tesla.

«Ο κόσμος θα γίνει λιγότερο δύσπιστος»

Ο αναλυτής της 2953 Analytics Τζιμ Χολ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η μαζική παραγγελία θα βοηθήσει τόσο την General Electric όσο και την General Motors η οποία προσπαθεί να «σταθεί στα πόδια» της έχοντας εξέλθει εδώ και μόλις ένα χρόνο από καθεστώς χρεοκοπίας. «Οι πωλήσεις στόλων πάντοτε βοηθούν», εκτίμησε. «Ίσως προκαλέσει το ενδιαφέρον και άλλων εταιριών.»

Επιπλέον, άνθρωποι του κλάδου πιστεύουν πως η κίνηση θα καταστήσει τους καταναλωτές λιγότερο δύσπιστους απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάνοντάς τα «πιο ορατά και αποδεκτά στο ευρύ κοινό», όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ταχυμεταφορών FedEx Φρεντ Σμιθ. «Αυτό είναι καλό για την GE, για την οικονομία μας και για τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...