Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Νέα διόδια στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας

Νέος σταθμός διοδίων θα λειτουργήσει από τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Πρόκειται για τα διόδια της Αγίας Τριάδας στη Φθιώτιδα, που βρίσκονται κοντά στις Θερμοπύλες και είναι τα πρώτα από τα δύο διόδια που θα λειτουργήσουν πριν και μετά τη Λαμία, με την ολοκλήρωση των έργων στον εθνικό δρόμο.
Τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 1,55 ευρώ, τα δίκυκλα 1,10 ευρώ, τα φορτηγά και λεωφορεία με λιγότερους από τέσσερις άξονες 4 ευρώ και τα βαριά οχήματα 5,6 ευρώ.
Τα συγκεκριμένα διόδια έχουν προβλεφθεί με τη σύμβαση παραχώρησης της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Κεντρικής Ελλάδος του γνωστού Ε65. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα διόδια αυτά θα εισπράττεται το τίμημα για τη χρήση της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας από το ύψος της Σκάρφειας- λίγο μετά τα Καμένα Βούρλα και μέχρι την είσοδο της Λαμίας.
Παράλληλα, προετοιμάζονται για να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα και πλευρικά διόδια τόσο στην περιοχή του Μώλου αλλά και στην περιοχή των Θερμοπυλών στον κόμβο μεταξύ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας και της εθνικής οδού Θερμοπυλών - ’μφισσας Ιτέας.
Για τα διόδια που τίθενται σε λειτουργία από την Τρίτη υπήρχε πρόβλεψη να λειτουργήσουν από τον περασμένο Απρίλη. Μέσα στα όρια της Φθιώτιδας θα είναι ο τρίτος σταθμός μετωπικών διοδίων που θα λειτουργεί μετά τα διόδια της Τραγάνας και τα διόδια της Πελασγίας ενώ με την ολοκλήρωση των έργων της παράκαμψης της Στυλίδας, που καθυστερεί, θα λειτουργήσει ένας ακόμη σταθμός διοδίων 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας προς τη Στυλίδα.
Ωστόσο, φορείς της αυτοδιοίκησης, κινήσεις πολιτών αλλά και πολιτικά κόμματα έχουν εκφράσει ενστάσεις στη λειτουργία των συγκεκριμένων διοδίων εδώ και χρόνια και γίνονται κινήσεις ακόμη και για κατάληψη των διοδίων την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους. Βασικό επιχείρημα που καταθέτουν ακόμη και βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι παράπλευροι δρόμοι με συνέπεια ακόμη και για μετακινήσεις μέσα στον ίδιο τους το δήμο να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν διόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...