Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Και μέσω ίντερνετ φέτος τα τέλη κυκλοφορίας

Τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα για όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών δεν έχουν προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011. Τα ειδικά αυτοκόλλητα θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί οι οδηγοί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για τα Ι.Χ. τα τέλη θα είναι χρώματος ασημί και μπλε ενώ για τα Δ.Χ. οχήματα θα είναι ασημί και καφέ.

Στα Ι.Χ. θα πρέπει υποχρεωτικά οι οδηγοί να το κολλούν στο παρμπρίζ και στις μοτοσικλέτες και τα τροχόσπιτα σε εμφανές σημείο. Σε περίπτωση που απλώς το έχει κάποιος μέσα στο Ι.Χ. και δεν είναι κολλημένο προβλέπεται πρόστιμο 30 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Οι οδηγοί θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα τέλη από τις Τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα ΕΛ.ΤΑ και τις εφορίες. Ωστόσο φέτος οι πολίτες θα μπορούμε να προμηθευτούμε τα τέλη μέσω Internet ή call center, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βγάλει ο κάθε φορέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που αγοράσει κάποιος το σήμα των τελών και το χάσει, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε φυλάξει την απόδειξη πληρωμής και με την επιβάρυνση των 30 ευρώ θα μπορεί να αποκτήσει καινούριο, αλλά μόνο από ΔΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...