Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Εντυπωσιακή F800!

Mercedes-Benz F800 StyleImage by David Villarreal Fernández via FlickrΗ Mercedes έχει τoποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχη, κι αυτό το αποδεικνύει με τα πρωτότυπα μοντέλα που εισάγουν τεχνολογίες αιχμής. Ένα από αυτά είναι το F 800. Παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, έχοντας μήκος 4,73 μ. και παραπέμπει σε κουπέ, αν και τετράθυρο σεντάν. Η δε οροφή είναι γυάλινη και χωρισμένη σε τρία τμήματα θυμίζοντας το σήμα της μάρκας.

Η εξωτερική του εμφάνιση σαφώς δεν παραπέμπει σε ένα αυτοκίνητο που θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Ωστόσο, οι άνθρωποι της Mercedes με το νέο F800 έχουν δημιουργήσει μια πλατφόρμα τεχνολογιών στο εν λόγω μοντέλο. Στην υβριδική φύση, το νέο μοντέλο είναι εφοδιασμένο με έναν βενζινοκινητήρα V6, ο οποίος αποδίδει 300 hp. Φορτίζεται από πρίζα σπιτιού (Plug-in Hybrid) και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 109 ίππους.

Η μπαταρία λιθίου ιόντων έχει χωρητικότητα πάνω από 10 KWh, και μπορεί να κινεί το αυτοκίνητο για πάνω 30 χλμ. Ο βενζινοκινητήρας συνδυαζόμενος με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν συνολικά 409 ίππους. Συνεργαζόμενοι με το αυτόματο 7αρι κιβώτιο ταχυτήτων τεχνολογίας 7G-TRONIC, χαρίζουν 4, 8 δευτερόλεπτα επιτάχυνση και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, με τη μέση κατανάλωση να περιορίζεται μόλις στα 2,9 λίτρα/100 χλμ.
Πηγή: newsbomb.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...