Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

«Ας πούνε μια φορά την αλήθεια για τα διόδια»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Η. ΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΕΛΩΝ

Με αφορμή τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Σ. Λαμπρόπουλου, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη έκανε την εξής παρέμβαση:
«Επιτέλους έλυσε τη σιωπή του το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε ό,τι αφορά στα διόδια, κι επιτέλους, δια στόματος του γ.γ. Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων Σ. Λαμπρόπουλου, είπε επιτέλους ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως μείωση στις τιμές των διοδίων. Αντιθέτως, με τις απαράδεκτες συμβάσεις που είχαν ψηφίσει στη Βουλή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις αλλά και λειτουργία νέων σταθμών διοδίων. Σε απλά ελληνικά, ακόμη μεγαλύτερο “χαράτσωμα” των πολιτών, σε μια εποχή που ο μέσος πολίτης αιμορραγεί οικονομικά, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, που έσυρε την χώρα, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, στο Μνημόνιο και τους επαχθείς του όρους.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί κάποιος ότι ο υφυπουργός κ. Μαγκριώτης ψευδόταν με απόλυτη επίγνωση των λεγομένων του, όταν στις 12.5.2010 απαντούσε σε σχετική ερώτησή μας και ισχυριζόταν ότι «στόχος του Υπουργείου είναι η μείωση της τελικής τιμής των διοδίων προς όφελος των χρηστών, η οποία θα επιτευχθεί με την επανεξέταση της αντίστοιχης μείωσης του ποσοστού των εισπράξεων υπέρ του Δημοσίου». Το υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ απέδειξε ότι ακόμη και στην τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την κοινωνία, συνεχίζει να θέλει και τον σκύλο χορτάτο (εταιρίες κατασκευής αυτοκινητοδρόμων και είσπραξης διοδίων) αλλά και την πίτα ολόκληρη (έσοδα Δημοσίου).
Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου, τον κ. Ρέππα και τον κ. Μαγκριώτη να μιλήσουν έστω και μία φορά ξεκάθαρα και να απαντήσουν αν και πότε τελικά οι πολίτες θα σταματήσουν να επιβαρύνονται με εξωφρενικά κόστη για να κινούνται σε δρόμους που φτιάχτηκαν με τα δικά τους χρήματα και είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να απολαμβάνουν ασφαλή μετακίνηση, χωρίς να απομυζούνται οικονομικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...