Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ρέππας καλεί Άρειο Πάγο για τα προβλήματα στην εθνική οδό

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντε, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για όσα διαδραματίστηκαν με τους αποκλεισμένους οδηγούς της εθνικής οδού, ζήτησε με επιστολή του ο υπουργός Υποδομών κ. Δημ. Ρέππας.

Ο υπουργός Υποδομών ζήτησε από τον κ. Τέντε την διερεύνηση «προς πάσα κατεύθυνση» για «τυχόν υπάρχουσες ποινικές ευθύνες από πράξεις και παραλείψεις ιδιωτών και υπηρεσιακών παραγόντων που συνετέλεσαν στην έκθεση πολιτών σε κίνδυνο, με τον αποκλεισμό τους σε χαμηλές θερμοκρασίες».

Επίσης, ο κ. Ρέππας διέταξε την διεξαγωγή έρευνας από τους Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων και έστειλε έγγραφο στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, προκειμένου να διερευνηθεί «αν οι πάσης φύσεως αρμόδιοι ενήργησαν σωστά και βάσει σχεδίου για την αντιμετώπιση των χθεσινών προβλημάτων». Μέχρι την ολοκλήρωση της εν λόγω έρευνας, τίθενται σε διαθεσιμότητα οι αρμόδιοι εποπτεύοντες υπάλληλοι του Υπουργείου Υποδομών.

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών απέστειλε επιστολή τόσο προς τη «Νέα Οδό» - που διαχειρίζεται το τμήμα Μεταμόρφωση - Σκάρφεια - όσο και προς τους υπολοίπους παραχωρησιούχους, ζητώντας «το αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο που υπήρχε ενόψει κακοκαιρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν επαρκές και εάν εφαρμόστηκε» ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...