Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η Aston Martin Virage!

Με αφορμή την επίσημη αντιπροσώπευση της Aston Martin στην χώρα μας τα μοντέλα της αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, έστω και αν αυτοί που μπορούν να τα αποκτήσουν είναι ελάχιστοι.

 Η βρετανική φίρμα λοιπόν παρουσίασε δύο νέα μοντέλα με την ονομασία Virage (θυμηθείτε την δεκαετία του 1990...).

Πρόκειται για δύο διαφορετικές εκδόσεις με coupe και cabrio (με μαλακή οροφή) αμάξωμα που γοητεύουν με την ντελικάτη εμφάνισή τους και έχουν διαστάσεις όσο περίπου η DB9. Μάλιστα, οι Virage τοποθετούνται ανάμεσα στην DBS και στην DB9 ενώ η coupe έκδοση θα προσφέρεται σε προαιρετική διθέσια διάταξη (πέρα από την 2+2).

Σχεδιαστικά οι Virage διαθέτουν αρκετά στοιχεία από την εξωτική One-77 όπως είναι οι πέντε οριζόντιες ράβδοι στην μάσκα και τα φωτιστικά σώματα με τα LED. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης και υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα ισχύος 700 W. 

Από την άλλη το σασί είναι εξοπλισμένο με ότι μπορεί να έχει ένα σύγχρονο supercar και συναντάμε το σύστημα ενεργής ανάρτησης (ADS) ενώ τα φρένα συνδυάζουν κεραμικούς δίσκους. 

Οι δύο νέες Aston Martin εξοπλίζονται με τον γνωστό κινητήρα 6.0 V12 που αποδίδει 497 PS στις 6.500 rpm και 570 Nm ροπής στις 5.750 rpm. Η μετάδοση της ισχύος στους πίσω τροχούς μεταφέρεται μέσω αυτόματου κιβωτίου Touchtronic II με έξι σχέσεις. Σύμφωνα με την εταιρία η διαδικασία των 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,6 sec ενώ η τελική αγγίζει τα 299 km/h. Σε σχέση με την DB9 η Virage είναι πιο γρήγορα κατά 0,2 sec και πιο αργή από την DBS κατά 0,3 sec.



protothema.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...