Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Με ρυθμούς... χελώνας η απόσυρση παλαιών Ι.Χ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ / ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
Με ρυθμούς... χελώνας συνεχίζεται η απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να έχουν οικονομικά κίνητρα για την αγορά νέων οχημάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων, από τα κέντρα ανακύκλωσης σε όλη τη χώρα, μέσα σε ένα μήνα έχουν αποσυρθεί πανελλαδικά 7.640 παλιά αυτοκίνητα, από τα οποία μόλις 715 στο νομό Θεσσαλονίκης. Σε ολόκληρη την κεντρική Μακεδονία (μαζί και με τη Θεσσαλονίκη) έχουν αποσυρθεί συνολικά 1.229 αυτοκίνητα.
Ο αριθμός είναι ιδιαίτερα χαμηλός, αν συγκριθεί με τα 70.000 αυτοκίνητα που είχαν αποσυρθεί με την προηγούμενη εφαρμογή του μέτρου, επί υπουργίας Γ. Σουφλιά, μέσα σε 1,5 μήνα, όμως δεν είναι απογοητευτικός για τους αντιπροσώπους αυτοκινήτων, λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη οικονομική κατάσταση.
Ικανοποίηση, αλλά...
«Από τον πρώτο μήνα εφαρμογής του μέτρου της απόσυρσης, είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς έχουν διπλασιαστεί οι διελεύσεις πελατών από τις αντιπροσωπείες, από 1.000 σε πάνω από 2.000 και διαρκώς αυξάνονται και οι πωλήσεις νέων ΙΧ αυτοκινήτων. Είναι λογικό ότι τις πρώτες ημέρες ο κόσμος έτρεξε να αγοράσει αυτοκίνητο, όμως σταδιακά, αφού ψάχνει να βρει αυτό που τον ενδιαφέρει, προχωρά σε αγορά. Χωρίς την απόσυρση, εκτιμούσαμε ότι το 2011 η αγορά νέων αυτοκινήτων θα έκλεινε περίπου στις 100.000 ταξινομήσεις νέων ΙΧ. Τώρα ελπίζουμε ότι θα φτάσει κοντά στις 150.000 νέες ταξινομήσεις. Πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον έχει αρχίσει να αυξάνεται και σύντομα, από τις αρχές Απριλίου, θα αρχίσει να φαίνεται και στις ταξινομήσεις νέων ΙΧ», τόνισε ο Δημήτρης Πάτσιος, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι το Φεβρουάριο του 2011 έγιναν 13.728 ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων, μειωμένες κατά 49,1% σε σύγκριση με το μέσο όρο του ίδιου μήνα των προηγούμενων ετών. Στη Θεσσαλονίκη τον προηγούμενο μήνα ταξινομήθηκαν μόλις 449 νέα αυτοκίνητα, που αποτελεί το δεύτερο χειρότερο μήνα της τελευταίας δεκαετίας, έπειτα από τα 207 οχήματα που ταξινομήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.
Το μέτρο της απόσυρσης που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα, στις 21 Φεβρουαρίου, και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους, δείχνει -προς το παρόν- να μην προσελκύει μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών παλιών ΙΧ, αφού ακόμη και το μειωμένο ποσό που απαιτείται για την αγορά νέου ΙΧ φαντάζει για πολλούς απαγορευτικό.
Οι περισσότερες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εκτός από το όφελος της απόσυρσης, προσφέρουν ανάλογα με τον κυβισμό και τον τύπο του οχήματος 2.000 - 4.000 ευρώ επιπλέον έκπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...