Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Καβγάς για την ταλαιπωρία στην Αθηνών-Λαμίας

Snow in Greece, Jan 2006Image by RobW_ via FlickrΑντικείμενο κόντρας έγινε η ταλαιπωρία που υπέστησαν το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας εκατοντάδες οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών επιρρίπτει ευθύνες στην εταιρεία «Νέα Οδός» που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, ενώ η ιδιωτική εταιρεία θεωρεί υπεύθυνη την Τροχαία, η οποία δεν απαγόρευσε την κυκλοφορία νταλικών, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών αναφέρει ότι «η διαχείριση, λειτουργία και ασφαλής κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους που ανήκουν στην κατηγορία των παραχωρήσεων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του κατά περίπτωση παραχωρησιούχου».

Ακόμη στην ανακοίνωση σημειώνεται πως: «Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία που εκδηλώθηκε με έντονη χιονόπτωση, έπρεπε να ληφθούν υπόψη ώστε οι υπεύθυνοι να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο. Τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν, με τον πολύωρο εγκλωβισμό εκατοντάδων αυτοκινήτων και επιβατών εκτεθειμένων σε κίνδυνο, έδειξαν πως κάποιοι δεν έκαναν το καθήκον τους. Γι’ αυτό αναζητούνται ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση και θα αποδοθούν».

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας «Νέα Οδός», Φ.Λάμπρου, τόνισε πως η εταιρεία έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών. Ανέφερε ότι από τις 4 το απόγευμα βγήκαν στους δρόμους εκχιονιστικά μηχανήματα, ρίχνοντας τόνους αλάτι. «Μέχρι σήμερα το πρωί 50 εκχιονιστικά έχουν ρίξει 2.000 τόνους αλάτι στο συγκεκριμένο κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου» είπε. Πρόσθεσε ακόμη, ότι ήταν ανοιχτοί όλοι οι σταθμοί των διοδίων για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Η κ. Λάμπρου, ωστόσο, επιρρίπτει ευθύνες στην Τροχαία, τονίζοντας ότι δεν απαγόρευσε έγκαιρα την κυκλοφορία στις νταλίκες, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος. Όπως σημείωσε από τις 10 το βράδυ συνολικά έξι νταλίκες δίπλωσαν, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, δημιουργώντας έντονο κυκλοφοριακό φόρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...