Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ferrari 458 Speciale [Video]

Η Ferrari 458 Speciale είναι ότι πιο... special υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Maranello. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη Ferrari έχει να... επιδείξει σχεδιαστικές αλλά και μηχανικές αλλαγές που την καθιστούν μοναδική.

Αισθητικά ο οίκος Pininfarina φρόντισε για την άψογη προσαρμογή των κινούμενων/ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων, καθώς τόσο ο εμπρός προφυλακτήρας όσο και ο πίσω είναι ανασχεδιασμένοι. Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί πτερύγια πλευρικά του αμαξώματος, χαμηλά στα μαρσπιέ, ενώ το εμπρός καπό είναι ανασχεδιασμένο και περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό ρύγχος. Στοιχεία που καθιστούν τηνFerrari 458 Speciale την αποδοτικότερη αεροδυναμικά Ferrari παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ.

Φυσικά, αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της αισθητικής της Ferrari 458 Speciale αποτελεί η ρίγα που διατρέχει το αμάξωμα σε λευκό και μπλε χρώμα. Και αν απορείτε για τον χρωματικό συνδυασμό, πρόκειται για τα χρώματα της NART (North American Racing Team) που χρησιμοποίησε ο Ιταλός Luigi Chinetti (οδηγός αγώνων και μετέπειτα dealer της Ferrari) προκειμένου να προωθήσει την ιταλική μάρκα στην εκεί αγορά.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι καθαρά αισθητικές, παρά ουσίας, καθώς συναντάμε ανθρακονήματα σε γενναίες δόσεις και διχρωμία κόκκινου και μαύρου δέρματος.

Μηχανολογικά η Ferrari 458 Speciale προκειμένου να δικαιολογήσει το όνομά της έχει έναν special V8 4.5lt ο οποίος αποδίδει 605ps και 54.5kg.m ροπής (βελτιώνει το ρεκόρ της ps/lt για ατμοσφαιρικό μοτέρ παραγωγής με 135ps/lt). Σύμφωνα με τη Ferrari αυτός είναι και ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός V8 που κατασκεύασε ποτέ το Maranello.

Το βάρος της Ferrari 458 Speciale είναι 1.290kg (100kg λιγότερα από την Ferrari 458 Italia) και οι επιδόσεις της είναι και αυτές speciale… Συγκεκριμένα για τα 0-100 km/h χρειάζεται 3.0sec και για τα 0-200km/h 9.1sec.

Ένα δείγμα των ικανοτήτων της είναι και ο γύρος της στο Fiorano σε 1.23.5s, 1.5s πιο γρήγορα από τηνFerrari 458 Italia.

Η Ferrari 458 Speciale εξοπλίζεται, μεταξύ άλλων, με Side Slip angle Control System (SSCS - τεχνολογία F1). Αυτό αναλύει διαρκώς την πλαγιολίσθηση, συγκρίνει τα δεδομένα με την ιδανική τιμή και έπειτα βελτιστοποιεί την παραγωγή της ροπής μέσω του F1-Trac traction control και την κατανομή της μέσω του ηλεκτρονικού διαφορικού. Έτσι κάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου στο όριο ακόμη πιο εύκολο και την Ferrari 458 Speciale ικανή να πετύχει πλευρική επιτάχυνση 1.33G-force (ρεκόρ για αυτοκίνητο της Ferrari). Τιμή που πάντως οφείλεται και στα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 όπως λένε οι Ιταλοί.

Το ντεμπούτο της Ferrari 458 Speciale θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...