Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Volvo:Ντίζελ και αυτόματο, σε λογική τιμή



Η Volvo έχει δημιουργήσει μερικούς μοναδικούς συνδυασμούς κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων, οι οποίοι της επιτρέπουν να κερδίζει ευκολότερα τις σκληρές μάχες που δίνονται στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων.

Αναζητώντας τις καλύτερες εκδόσεις γι’ αυτή την περίοδο στην οικογένεια των μεσαίων premium μοντέλων, διαπίστωσα ότι η σουηδική φίρμα προσφέρει ένα πακέτο που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών που ενδιαφέρονται για το ετήσιο κόστος χρήσης και επιπλέον θέλουν την άνεσή τους στην καθημερινή επαφή με το αυτοκίνητο.

Αναφέρομαι στο ανανεωμένο S60, και συγκεκριμένα στην έκδοση D2 Auto. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο τύπου σεντάν, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτή η διαμόρφωση του αμαξώματος, το οποίο παίρνει ενέργεια από έναν βραβευμένο κινητήρα ντίζελ χωρητικότητας μόλις 1.600 κ.εκ. Επομένως, είναι μέσα στο στενό πλαίσιο που μας έχει επιβάλει η τρόικα στη φορολογία των αυτοκινήτων και δεν επιβαρύνεται με επιπλέον φορολογικά χαράτσια.

Επίσης, είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας που έχει το πρόσθετο προσόν, σε αυτή τη βαθμίδα κυβισμού, να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Προαιρετικά προσφέρονται και paddles για αλλαγή ταχυτήτων από το τιμόνι. Οπως διαπίστωσα, οι άλλες premium μάρκες (Audi, BMW και Mercedes) δεν διαθέτουν ανάλογο συνδυασμό.

Το ανανεωμένο S60 D2 Auto εξοπλίζεται ακόμη και στο βασικό επίπεδο Optimum με αξιόπιστα συστήματα ασφαλείας νέας γενιάς, καθώς και με ένα από τα πληρέστερα πακέτα αξεσουάρ: City Safety, Start/Stop, αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού, πλήρες σετ αερόσακων, σύστημα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας και πρόσφυσης κ.ά.

Πετρελαιοκινητήρας 1.600 κ.εκ., ισχύος 115 ίππων, με εκπομπές CO2 107 γρ./χλμ. Αξίζει να τονισθεί η παροχή της υψηλής ροπής 27,5 χλγμ. από τις 1.500 σ.α.λ. Μέση κατανάλωση 4,1 λίτρα/100 χλμ.

Η τιμή καθορίστηκε στα 27.900 ευρώ, ενώ το στέισον βάγκον V60 D2 Auto -πολύ καλή επιλογή για οικογενειάρχες- πωλείται προς 28.900 ευρώ. Η γκάμα ξεκινά από τα 24.900 ευρώ και αφορά τη βενζινοκίνητη έκδοση 1.6, 150 ίππων, με εκπομπές CO2 135 γρ./χλμ. Το S60 D2 πωλείται προς 25.900 ευρώ, το V60 Τ3 1.6 προς 25.900 ευρώ και το V60 D2 προς 26.900 ευρώ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...