Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ήρθε το πρώτο Tesla Model S;

Ο Φρέντρικ Χόγκε, Πρόεδρος της Bellona – μίας περιβαλλοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με έδρα το Όσλο – είναι ο πρώτος ιδιοκτήτης του ηλεκτρικού Model S στην Ευρώπη.


Για να γιορτάσει μάλιστα την παραλαβή του νέου του ηλεκτρικού αυτοκινήτου έκανε ένα ταξίδι 2.000 km από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας ως την πόλη Νόρντκαπ, στο βόρειο άκρο της χώρας.

Το γεγονός ότι το πρώτο Model S επί ευρωπαϊκού εδάφους κυκλοφορεί στη Νορβηγία δεν είναι τυχαίο. Η σκανδιναβική χώρα έχει την πιο… φιλική αντιμετώπιση προς τα αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων, απαλλάσσοντάς τα πλήρως από ΦΠΑ και λοιπούς φόρους. Σε αντίθεση με τα συμβατικά οχήματα, στα οποία επιβάλλονται ιδιαίτερα υψηλοί φόροι. Έτσι, στη Νορβηγία το Model S (με τιμή προ φόρων 60.000 ευρώ) κοστίζει περίπου όσο το Golf GTI.

Το Model S είναι ένα premium πεντάθυρο sedan μηδενικών ρύπων. Με μήκος σχεδόν 5 m, προσφέρει πλούσιους χώρους για 5 ενήλικες επιβάτες, ενώ προαιρετικά προσφέρει στο χώρο των αποσκευών και δύο καθίσματα με αντίθετη φορά για τη μεταφορά παιδιών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...