Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

VW Golf R: Υπέρ-Golf με τετρακίνηση και 300 άλογα

Μπορεί να μην είναι μεγάλη έκπληξη, καθότι φήμες ακούγονταν εδώ και πολύ καιρό, αλλά πλέον είναι γεγονός: τo τετρακίνητο υπέρ-Golf με τα 300 άλογα, που φυσικά θα ονομάζεται VW Golf R, θα παρουσιαστεί επίσημα, σε λιγότερο από ένα μήνα, στη Φρανκφούρτη.

Και θα ξεχωρίζει από τις πιο ταπεινές εκδόσεις, αλλά και από το GTI, χάρη στους ειδικά σχεδιασμένους προφυλακτήρες με τα ενσωματωμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, τις μεγάλες ζάντες των 18 ιντσών, τα ιδιαίτερα LED φώτα ημέρας και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Στο εσωτερικό η πιο ιδιαίτερη εικόνα δημιουργείται από τα σπορ καθίσματα, τα διακοσμητικά που παραπέμπουν σε ανθρακόνημα αλλά και από τον παραδοσιακό για το κορυφαίο Golf μπλε φωτισμό των οργάνων.

Ο κινητήρας θα είναι ένας νέος TSI 2.000 κυβικών, που ναι μεν έχει σα βάση αυτόν του GTΙ αλλά ταυτόχρονα έχει και πολλές διαφοροποιήσεις, με αποτέλεσμα η απόδοσή του να φτάνει στους 300 ίππους. Με όλα αυτά τα άλογα, αλλά και τη μόνιμη τετρακίνηση, το 0-100 έρχεται σε 4,9 δεύτερα αν το κιβώτιο είναι το εξτρά αυτόματο DSG με το διπλό συμπλέκτη (αλλιώς 5,1) ενώ η τελική περιορίζεται στα 250. Ταυτόχρονα, για να εξασφαλίζεται και η σπορ οδική συμπεριφορά, το top Golf είναι χαμηλωμένο κατά 20 χιλιοστά από τα πιο απλά (5 σε σχέση με το GTΙ) και στα εξτρά του περιλαμβάνεται και ενεργητική ανάρτηση με πρόγραμμα Race.

Το VW Golf R θα είναι διαθέσιμο μέσα στο φθινόπωρο, ενώ η τιμή του των 38.325 ευρώ στη Γερμανία δίνει μια ένδειξη και για το τι θα ισχύσει και στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...