Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Νέους 4κύλινδρους turbo ετοίμασε η Volvo

Με το λανσάρισμα των τριών πρώτων 2λιτρων συνόλων – το προσεχές φθινόπωρο – η Volvo εγκαινιάζει τη νέα γενιά των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου Drive-E.


Το C+S θα τους δοκιμάσει το Σεπτέμβριο και θα αναφέρει σχετικά, πριν φθάσουν στην ελληνική αγορά. Οι κινητήρες diesel είναι τεχνολογίας common rail, με ισχύ από 120 έως 230 PS, και οι βενζίνης απευθείας ψεκασμού, απόδοσης από 140 μέχρι 300+ PS. 

«Παρουσιάζουμε κινητήρες με ισχύ που αντιστοιχεί σε εξακύλινδρους ή ακόμη μεγαλύτερους και κατανάλωση ανάλογη των 4κύλινδρων», σχολίασε ο Ντέρεκ Κραμπ, Αντιπρόεδρος της Volvo, με εμπειρία από κινητήρες της Formula 1. «Η ισχύς δεν έχει να κάνει με το μέγεθος, αλλά με την ποσότητα του αέρα που εισέρχεται στον κινητήρα. Αν δηλαδή καταφέρεις να βάλεις περισσότερο αέρα σε ένα μικρό κινητήρα, έχεις την ίδια απόδοση με χαμηλότερη κατανάλωση», προσέθεσε.

Τα μοντέλα S60, V60 και XC60 θα διατίθενται με τρία μέλη της οικογένειας Drive-E: τους turbo βενζίνης Τ6 με 306 PS και Τ5 με 245 PS και τον turbo diesel D4 με 181 PS. Πρεμιέρα κάνει επίσης και το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι T5 και D4 θα εξοπλίζουν επίσης τα V70, XC70 και S80. Για όσους επιζητούν ένα μηχανικό κιβώτιο, θα προσφέρεται νέα έκδοση του 6τάχυτου, με έμφαση στον περιορισμό της κατανάλωσης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...