Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Όλες οι πληροφορίες για τη νέα BMW i8

Μετά την παρουσίαση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης i3 – ταυτόχρονα σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Πεκίνο – η BMW επικεντρώνει την προσοχή της στο δεύτερο μοντέλο της γκάμας i.

Πρόκειται για το i8, το plug-in υβριδικό coupe επιδόσεων, μήκους 4,69 m. Το βάρος του έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα (κάτω από 1.500 kg) χάρη στη χρήση πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακόνημα.

Οι Βαυαροί έδωσαν στη δημοσιότητα τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά για το όχημα των 2+2 θέσεων, με το μακρύ μεταξόνιο των 2,8 m. Το i8 συνδυάζει το νέο 3κύλινδρο 1.5 βενζινοκινητήρα της BMW (κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε μοντέλο παραγωγής της γερμανικής μάρκας) με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Ο πρώτος αποδίδει 231 PS και χαρίζει κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 131 PS και κινεί τους εμπρός τροχούς. Έτσι το i8 είναι ένα τετρακίνητο μοντέλο, όταν αναλαμβάνουν δράση ταυτόχρονα και οι δύο μονάδες.

Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 362 PS και η ροπή σε 58,1 kgm. Ο ηλεκτροκινητήρας δεν συνδράμει απλά τον 1.5 TwinPower Turbo, αλλά μπορεί να κινήσει και μόνος του τη νέα BMW, για αποστάσεις έως 35 km και εφόσον η ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 120 km/h.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...