Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

«Χαράτσι» και στα προς εξαγωγή Ι.Χ.!


Οι εξαγωγές αυτοκινήτων αποτελούν ίσως το μοναδικό υγιές κομμάτι σε ένα κλάδο που κυριολεκτικά πνέει τα λοίσθια. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών με πρόσφατη εγκύκλιο που απέστειλε στα Τελωνεία και τις ΔΟΥ ορίζει πως...αν σε κάποιο αυτοκίνητο έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας και ο ιδιοκτήτης του ή ο έμπορος, που το έχει στην κατοχή του, θα πρέπει να προβεί σε άρση της ακινησίας καταβάλλοντας τα Τέλη Κυκλοφορίας ώστε να μπορέσει να το εξάγει στην αλλοδαπή!

Τέλη Κυκλοφορίας
Ωστόσο το θέμα έχει λάβει διαστάσεις καθώς μέχρι πρότινος κανείς δεν κατάβαλλε τα Τέλη Κυκλοφορίας για να εξάγει κάποιο Ι.Χ. που ήταν κατατεθειμένες οι πινακίδες κυκλοφορίας του, με συνέπεια οι εξαγωγές αυτοκινήτων να στοιχίζουν... ακριβά!

Από την άλλη πλευρά, κάποιες ΔΟΥ και Τελωνεία ερμηνεύουν όπως εκείνοι νομίζουν την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα κάποιες εφορίες να απαιτούν την καταβολή των Τελών στα Ι.Χ. που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να εξαχθούν και κάποιες άλλες όχι.

Πάντως, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει η «Η», φαίνεται ξεκάθαρα πως για να εξαχθεί κάποιο όχημα στο οποίο έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του να προβεί σε άρση της ακινησίας καταβάλλοντας τα Τέλη Κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους ώστε να μπορέσει να εξαχθεί.

Οπως τόνισε στο «Auto-business» έμπορος αυτοκινήτων που κατέβαλε τελικά το κόστος των Τελών Κυκλοφορίας σε ένα SUV 2,5 λίτρων: «Απέκτησα ένα SUV 2,5 λίτρων, το οποίο είχα συμφωνήσει να αγοράσει ένας Γερμανός έναντι 5.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο το απέκτησα από Ελληνα καταναλωτή έναντι 4.500 ευρώ και αν προσθέσει κανείς τα 880 ευρώ που κατέβαλα για τα Τέλη του 2013 σημαίνει πως έχασα 380 ευρώ από τη συγκεκριμένη πώληση. Αν βέβαια γνώριζα την εγκύκλιο που είχε αποστείλει το υπουργείο Οικονομικών σε καμία περίπτωση δεν θα αποκτούσα το συγκεκριμένο SUV καθώς το κέρδος είναι ελάχιστο, ενώ από την άλλη μεριά οι συνεχείς φορολογικές αλλαγές στον κλάδο των αυτοκινήτων καθιστούν το επάγγελμά μας χειρότερο και από την κλήρωση του Τζόκερ!».
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...