Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Audi Sport quattro: Εντυπωσιακή η εμφάνιση, θηριώδης η ισχύς


Τα σκίτσα που βλέπετε αποτελούν την πρώτη ένδείξη για το υπερ-αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει η Audi στην έκθεση της Φρανκφούρτης κι αν η επωνυμία του σας φαίνεται οικεία δεν κάνετε λάθος.
Κι αυτό γιατί το νέο super Audi αποτελεί κατά κάποιο τρόπο φόρο τιμής στο κλασικό, κοντό Audi quattro, που είχε παρουσιαστεί στον ίδιο τόπο και την ίδια περίοδο πριν από 30 ολόκληρα χρόνια.
Το φετινό πρωτότυπο πάντως δεν έχει καμία σχέση με το ομώνυμο του 2010, που βασιζόταν στο RS5. Είναι ολοκαίνουργιο, ιδιαίτερα επιθετικό οπτικά και πανίσχυρο, όπως ακριβώς ήταν και ο διάσημος πρόγονός του πριν από τις 3 δεκαετίες.

Μάλιστα ακριβώς όπως και το τελευταίο έτσι και το καινούργιο Audi Sport quattro βασίζεται σε ένα πιο κοντό πλαίσιο. Πιο συγκεκριμένα σε αυτό του RS7, με αποτέλεσμα το μήκος του να μην ξεπερνά τα 4,60 μέτρα. Από το RS7 προέρχεται και ο V8 των 4.000 κυβικών με τα 2 turbo που για την περίσταση ξεπερνά τους 600 ίππους, ενώ με την υποστήριξη ηλεκτροκινητήρα –το σούπερ σπορ Audi θα είναι και plug-in υβριδικό- η συνολική ισχύς θα φτάνει τους 800 ίππους και η ροπή τα 1.000 Nm. Τα οποία θα καταλήγουν στους τέσσερις τροχούς -αλλιώς δεν θα ήταν quatto- και βοηθούν ώστε το 0-100 να είναι μια υπόθεση μόλις 3,4 δευτερολέπτων και η επιτάχυνση να σταματά κάπου στα 300.

Το σύγχρονο Audi Sport quattro πιθανότατα θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό το 2016, με την τιμή του να κυμαίνεται τότε πάνω από τις 200.000 ευρώ. Κατ΄ αντίστοιχία και πάλι με το διάσημο πρόγονο, που ήταν επίσης μια πανάκριβη επιλογή.





Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...